Het Belang van Limburg

Meeuwen nog ongeslagen in 2019

-

ZVK Meeuwen behoudt zijn ongeslagen status in 2019. De bezoekers hadden het vrijdag nochtans niet onder de markt in Tongeren. Na de 0-0 halfweg gaf Meeuwen

0-2 en 2-3 uit handen, maar in de laatste drie minuten sloeg Dylan Nijs nog twee keer toe: 3-5.

Vertrouwen

“We wonnen misschien wel verdiend”, zei coach Mario Hontis (foto) “Maar het ging allesbehal­ve gemakkelij­k. Toen Jochen Opdebeek verkeerd uitgooide en de thuisploeg (via Chetoui, nvdr) profiteerd­e, leek het kort vóór tijd 3-3 te zullen worden. Gelukkig konden we het laken toch nog naar ons toe trekken.” Zo blijft Meeuwen, met dank aan de sterke Knevels en Nijs, zijn indrukwekk­end reeksje aandikken. In 2019 won het al zijn zes wedstrijde­n: vier in de competitie en twee in de Beker van Limburg, waaronder een 5-0-overwinnin­g tegen Beverlo.

“Toen speelden we echt een hele goeie partij”, vond Hontis. “Die zege heeft ons wel veel vertrouwen gegeven. Nu komt het erop aan deze lijn door te trekken, want na onze sterke seizoensta­rt (dertien op vijftien, nvdr) vielen we ook terug.” Toch denkt Hontis dat hij nu beter gewapend is. “Na Renolim Borgloon in oktober speelden we een tijdje met vijf-zes fitte spelers, nu zijn we weer met elf-twaalf en kunnen we doorwissel­en. Dat maakt een wereld van verschil. De kloof met Beverlo en Wellen is groot, we gaan ons nu focussen op de derde plaats. De terugmatch tegen Borgloon van vrijdag is dus eigenlijk een match om de derde plaats.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium