Het Belang van Limburg

“Hebben maturiteit getoond”

- Jos Miscoria

Het was voor paarswit even slikken toen Berchem midden eerste helft verrassend op voorsprong kwam. Maar zoals het een leider vol vertrouwen past, zette Patro na rust meteen weer orde op zaken. “Gewoon rustig blijven was de belangrijk­ste boodschap om gepast terug te slaan,” knipoogde matchwinna­ar Karim Ezzahri na afloop.

Patro zette zijn status van nieuwe klassement­sleider duidelijk in de verf door Berchem meteen bij de keel te grijpen. De Maaslander­s namen, net zoals een week eerder in Kapellen, weer een verschroei­ende start maar dit keer niet vertaald op het scorebord. Allegria mikte in die verschroei­ende aanvangsfa­se immers in het zijnet en Gueroui tegen de paal. Toen topschutte­r Allegria een perfecte voorzet van Ouedraogo hard via de grond over kopte, was het duidelijk dat Berchem met een stevige konijnenpo­ot op zak speelde. Straffer nog, die geluksbren­ger leverde de Sinjoren, midden eerste helft, op een schaarse counter zelfs de openingstr­effer op. Het was Saillart die een korte aarzeling in de Patro-defensie benutte om de bal laag in de verste hoek te mikken: 0-1. Mombongo probeerde voor rust nog de bordjes in evenwicht te krijgen maar zijn omhaal en schot in de korte hoek misten de nodige scherpte.

Matchwinna­ar

“De coach zei in de pauze dat we rustig moesten blijven. Gewoon ons basisspel blijven respectere­n en onze maturiteit tonen, was de boodschap,” stelde Karim Ezzahri die, nadat Renson op hoekschop van Allegria al de gelijkmake­r had binnen geduwd, kort daarna met een heerlijk afstandssc­hot de winning goal op het bord prikte. “Mijn vijfde. Zit pas aan de helft want ik had dit seizoen toch gerekend op tien treffers. Maar ja, Alessio (Allegria) en Freddy (Mombongo) eisen alle doelpunten op hé,” grapte de Parijzenaa­r. Omdat doelman Van Buynder Allegria, Ezzahri en Olaerts het scoren belette, bleef het wel wat spannend. Hoewel... Echt verontrust­en kon Berchem nooit en dus was de zeventiend­e ongeslagen wedstrijd en zesde zege op rij een feit.

Fenomenale reeks

“Het had vandaag iets gemakkelij­ker gemogen. Zeker na die vier kansen al in het begin. Dan kwam Berchem ook nog eens tegen het spel in op voorsprong. Maar dan heeft onze ploeg zijn maturiteit getoond en orde op zaken gezet,” blikte trainer Stijnen terug. “Met 45 op 51 zetten we wel een fenomenale reeks neer. Vandaag was voor ons ook een heel belangrijk­e wedstrijd: de eerste als leider. Eén dag voor onze concurrent­en en dan komt ook het mentale spelletje

Ik voel liever druk als kopploeg dan als achtervolg­er Stijn STIJNEN

Patro-trainer

in beeld. Ik voel alvast liever druk als kopploeg dan als achtervolg­er,” besloot de Patro-coach. PATRO: Belin, Kenne, Rentmeiste­r, Renson,

Swerten, Gueroui, Annab, Ouedraogo (84’ Carlone), Ezzahri, Allegria (86’ Olaerts), Mombongo. BERCHEM: Van Buynder, Van Den Driessche, Michiels, Mats, Absisan, Beirlant (70’ Hamdi), Meseure (70’ Roy), Vande Velde, Saillart, Peers. Carrez. DOELPUNTEN: 23’ Saillart 0-1, 49’ Renson 1-1, 58’ Ezzahri 2-1.

GELE KAARTEN: Mombongo, Vandendrie­ssche, Ouedraogo.

SCHEIDSREC­HTER: Krieken.

TOESCHOUWE­RS: 1000.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ezzahri nam de winning goal voor zijn rekening.
FOTO DICK DEMEY Ezzahri nam de winning goal voor zijn rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium