Het Belang van Limburg

“Dit seizoen nog twee dromen”

Kevin Oris maakt hattrick, maar bevestigt wel zijn vertrek

- Kristof JACOBS

De passage van Eendracht Aalst zorgde opnieuw voor een carnavalst­emming in THES. De Ajuinen waren naar Tessenderl­o gekomen om te voetballen en hielden lange tijd gelijke tred, maar de drie punten bleven verdiend in THES. “Ik wil de titel én topschutte­r worden”, aldus Kevin Oris.

Aalst begon goed en kwam al snel op voorsprong via Sterckx, de 0-2 strandde op de paal. THES schoot wakker en nam de wedstrijd in handen. Eerst maakte Oris op aangeven van Battista gelijk, een minuut later tikte Stefani aan de tweede paal de 2-1 binnen. Wanneer Aalst nog eens de neus aan het venster stak, was het wel meteen raak via Mbaye, Deferm lobde de 3-2 over Geens. Na de rust maakte Oris zijn hattrick compleet met een schot en kopbal. Man van de match was ongetwijfe­ld Kevin Oris. De spits speelde een sterke partij en was ook nog eens goed voor drie doelpunten. “Beide ploegen hebben vrij goed voetbal gebracht”, aldus de topschutte­r. “Wij hadden wel de betere kansen en toonden ons echt efficient. Van de tien goede mogelijkhe­den, zaten er vijf binnen. We hebben echt niet veel nodig om te scoren. Die drie goals? Leuk, zeker na de commotie van de voorbije weken. Het doet deugd te kunnen tonen dat mijn spel niet lijdt onder die transferpe­rikelen.” Ondanks de steunbetui­gingen van spelers, bestuur en supporters blijft Oris wél bij zijn beslissing om te vertrekken. “Iedereen vraagt me ondertusse­n om te blijven, maar ik heb mijn woord gegeven bij een andere club”, zegt Oris, die het over Berg en Dal heeft. “Ik ben iemand die daar niet op terug

Ik wil hier nog kampioen spelen en topschutte­r worden Kevin ORIS THES-spits

komt, ik ben een man van mijn woord. Neemt niet weg dat ik nog twee doelen heb dit seizoen. Ik wil in de eerste plaats kampioen spelen met THES en daarnaast ook topschutte­r worden van de reeks. Ik heb er nu zeventien, twee meer dan Staelens van Knokke. Het zou schitteren­d zijn om mijn carrière als (semi)prof zo af te sluiten.” Teammanage­r David Stalmans stak zijn bewonderin­g voor Oris niet onder stoelen of banken. “Ik hoop alsnog dat hij blijft, want los van zijn kwaliteite­n op het veld is hij ook een heel grote meneer ernaast. Bij Berg en Dal kan hij over enkele seizoenen nog vele jaren mee (lacht).”

THES: Brughmans, Jeunen (78’ Van Aerschot), Spruyt, Moutawakil, Stefani, Oris (86’ Poell), Battista (82’ Bammens), Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Deferm.

E. AALST: Geens, Annys, De Coninck, Van Hoevelen, Mbaye (82’ Makekula), Bounou (81’ Van Den Eynde), Sterckx), Geenens, Ryckaert, Vekemans (69’ Binst), Heymans. DOELPUNTEN: 10’ Sterckx 0-1, 26’ Oris 1-1, 27’ Stefani 2-1, 38’ Mbaye 2-2, 45’ Deferm 3-2, 55’ Oris 4-2, 73’ Oris 5-2.

GELE KAARTEN: Moutawakil, Heymans, Annys. RODE KAART: 69’ Heymans (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Staessens.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Er werd stevig gebikkeld om de bal.
FOTO RAYMOND LEMMENS Er werd stevig gebikkeld om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium