Het Belang van Limburg

Sporting zet orde op zaken

- Jeroen Fisette

Met een beresterke prestatie liet Sportig Hasselt zondag op het veld van Hamme even weten dat ze nog steeds bovenaan meedoen. De Hasselaren grepen de thuisploeg meteen bij de keel en lieten die houdgreep geen moment meer los, met een 0-4-overwinnin­g tot gevolg.

Marten Verbeeck, die met twee doelpunten een stevig aandeel had in de 14de zege van Hasselt, kon in de dol feestende Hasseltse kleedkamer uiteraard alleen maar tevreden zijn. “Het ging vrij vlot en we hadden als ploeg zo’n overwinnin­g ook nodig. Hierop blijven we verder gaan want ons vertrouwen is nooit weggeweest. We moesten ons herpakken na die nederlaag van vorige week maar we hebben nu wel bewezen dat we dat kunnen. Onze wilskracht is groot.” Het maakt Verbeeck ook niet uit of Sporting nu op de eerste of de tweede plaats staat. “Och, wij gaan élke week vol voor de zege. Waar we ook staan: deze groep is immens gedreven.” Voor Verbeeck was het trouwens een speciale namiddag. “Het moet van bij de duiveltjes geleden zijn dat ik nog eens twee doelpunten maakte”, lachte hij in Hamse catacombe. Daar stond bij Sporting trouwens nog iemand te blinken met twee doelpunten. Spits Odutayo stond alweer op scherp. “Een goed antwoord op onze wedstrijd van vorige week. Dat moesten we zo snel mogelijk vergeten en hebben we ook op een mooie manier gedaan. Eén offday kraakt ons niet, hoor,” aldus Odutayo.

VW HAMME: De Vroe, Seron, Ivens, Monteyne, Vergeylen (59’ De Wilde), Ponnet, Triest, Vits, Geyselinck, De Man (50’ Smet), Claeys (50’ De Wilde).

SPORTING HASSELT: Lekens, Janssen (70’ Efekia), Ofori, Verbeeck, Wijnen, Proesmans, Vangeel, Carvalho (78’ Reuten), Bracké (80’ Baysal), Odutayo, Jaspers.

DOELPUNTEN: 12’ Odutayo 0-1, 21’ Verbeeck 0-2, 49’ Verbeeck 0-3, 64’ Odutayo 0-4. SCHEIDSREC­HTER: De Clercq.

GELE KAARTEN: Monteyne, Janssen, Proesmans, Jaspers.

TOESCHOUWE­RS: 300

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium