Het Belang van Limburg

“Respect voor ons is groot”

-

Na tien minuten stond de eindscore op het bord na een owngoal en een schuiver van Lenaerts: 1-1. Door slordighed­en bij Hades en een defensief Sint-Niklaas bleef het bij een gelijkspel.

De schorsings­zaak, het niet verlengen van T1 Peter Van Houdt, het lijvige licentiedo­ssier samenstell­en... Het gonsde afgelopen week van spanning in het anders zo rustige Kiewitstad­ion. Dat onrustige gevoel even wegspoelen met een vlotte zege tegen Sint-Niklaas was het droomscena­rio, maar het kon niet slechter beginnen. Bennassar werkte al na twee minuten een vrije trap ongelukkig in eigen doel. Hades reageerde prompt nadat Celen de linkerflan­k kon afdweilen en Lenaerts de assist in doel kon schuiven. “Niet te gek doen, een punt volstaat”. Zoiets moet coach Verstraete­n van Sint-Niklaas tegen zijn spelers gezegd hebben tijdens de rust. Want de bezoekers hadden geen zin meer om te voetballen en trokken een dubbele muur op. Hades van zijn kant speelde te slordig om de muur te ontgrendel­en. T1 Van Houdt:“Het toont aan hoeveel respect ploegen voor Hades hebben. Wij brachten te weinig om nog aanspraak te maken op de zege. Na Heur-Tongeren is dit de tweede keer op 12 draws dat ik tevreden ben met een punt.” Uit- blinker bij Hades was jonkie Rune Lenaerts (17). Hij scoorde de gelijkmake­r en speelde een zeer degelijke match als aanvallend­e middenveld­er. “Dikke match, Rune! Zeg maar tegen de pers dat uw contract verlengd is”, feliciteer­de TD Eddy Dries zijn jonge spelmaker. Lenaerts: “Uiteraard ben ik content. Ik ben 17 en krijg hier bijna elke week mijn kans. Waar kan ik beter zitten dan in Hades?”

HADES: Gijbels, Vandermeer­en (46’ Elens), Corstjens, Gueroui, Celen, Wang, Claes (78’ Decuypere), Lenaerts, Demulder (65’ Sögütcü), Bloemen, Bennassar.

SINT-NIKLAAS: Merckx, Aerts, Schurmann, Emmaneel, Melens, Verheuge, Martin, Verspeeten, De Witte, De Pauw, Ertürk (77’ Nyarko). DOELPUNTEN: 2’ Bennassar (own-goal) 0-1, 10’ Lenaerts 1-1.

GELE KAARTEN: Sögütcü, Martin. SCHEIDSREC­HTER: Sbaghi.

TOESCHOUWE­RS: 250.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? RC Hades gaat in beroep tegen de zware schorsing van Vandermeer­en (foto) en co..
FOTO SVEN DILLEN RC Hades gaat in beroep tegen de zware schorsing van Vandermeer­en (foto) en co..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium