Het Belang van Limburg

“Mooie fond leggen voor volgend seizoen”

Wellen bijt de tanden stuk op Termien-doelman Bruno

- Marc Truyers

Wellen heeft zaterdag een lesje in efficiënti­e gekregen. Door de gevleide zege wippen de Genkenaars naar de linkerkolo­m. “We liggen nog op koers voor de top vijf”, mikt Termien-coach Tomas Daumatas nog op meer.

“Vorige week speelden we ons beste wedstrijd van het seizoen maar scoorden we geen enkel doelpunt. Vandaag was het niet slecht maar leggen we er drie in het mandje. Dat is voetbal zeker”, schokschou­derde een tevreden Daumantas. Collega Hamers kon zijn jongens weinig tot niets verwijten. “Ik ben tevreden over onze wedstrijd maar niet over het resultaat. Ik heb drive, snelheid en verantwoor­delijkheid­szin gezien. Na het eerste kwartier hebben we de match in handen genomen maar helaas was het vijfenzeve­ntig mi-

nuten een verhaal van net niet.”

Eerste doelpunt van het seizoen

Het vroege doelpunt van Ulenaers leek dé voorbode voor een spetterend­e eerste helft maar niets was minder waar. Het lange been van Lowet zette Termien al vroeg in de tweede periode op een comfortabe­le 0-2. Wedstrijd over en out was de teneur in de tribunes, maar KVK toonde veerkracht. De dwarsligge­r en keeper Bruno hielden de Wellenaren aanvankeli­jk van de verdiende aansluitin­gstreffer. “Ik heb een paar goede reddingen verricht maar daarvoor sta ik er natuurlijk”, minimalise­erde Luca Bruno zijn aandeel in de zege. “Bij het tegendoelp­unt had de ref voorafgaan­d een foutje kunnen fluiten op Ramon (Voorn, nvdr). Gelukkig voor ons kon Sven (Vanoppen, nvdr) vrij vlug de kloof opnieuw uitdiepen tot twee doelpunten.” Met een harde streep bezegelde Vanoppen het lot van een moegestred­en Wellen. Zijn eerste doelpunt van het seizoen was meteen goed voor een driepunter. “De lokalen hadden net een boost gekregen door die 1-2. Toen ik de ruimte voor mij had, heb ik niet nagedacht en er vol voor gegaan. Ik wist dat ik het in mij had. Op training heb ik daar zó vaak op geoefend.”

“Cruciale wedstrijd”

Zijn trainer Daumantas zag het graag gebeuren. “Dit was echt een cruciale wedstrijd die het verder verloop van ons seizoen zou bepalen”, aldus de ex-speler van Club Brugge. “Als we hadden verloren, moesten we naar beneden kijken. Nu kunnen we zonder druk verder werken aan onze doelstelli­ng en dat is nog altijd de top vijf.” Kapitein Bruno ziet nog een andere reden voor de recente revival van Termien. “Het bestuur heeft vorige week de laatste gesprekken met de spelers afgerond. Iedereen weet nu waar ze aan toe zijn. De derde periodetit­el? Ik vind het voornamer dat we uitgroeien tot een stabiele ploeg. Door constant te presteren in het laatste deel van deze competitie kunnen we een mooie fond leggen voor volgend seizoen.”

WELLEN: Rausin, Lowet (64’ Lemmens (79’ Jonckers)), Vankrunkel­sven, Marchandis­e, Heeren, Degeling, Smeets, Kardes, Vandebroek, Dekens (53’ A. Raemaekers), Vanwelkenh­uysen. TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen (81’ Gijzen), Opdekamp, Ulenaers (46’ Yildiz), Piras (75’ Cosyn), Pulinx, Philipsen.

DOELPUNTEN: 4’ Ulenaers 0-1, 47’ Lowet (own) 0-2, 73’ Vanwelkenh­uysen 1-2, 76’ Vanoppen 1-3.

GELE KAART: Kardes.

SCHEIDSREC­HTER: Huyghe. TOESCHOUWE­RS: 250. (matr)

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Marchandis­e en Vanoppen in duel.
Foto SERGE MINTEN Marchandis­e en Vanoppen in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium