Het Belang van Limburg

Pelt ondergaat wet van de sterkste

-

Lyra had aan twee kansen genoeg om te winnen. Voor de Limburgers betekende het de eerste nederlaag dit jaar, tot ontgoochel­ing van de afgereisde supporters, die wel voor ambiance zorgden.

Pelt coach Knapen wond er geen doekjes rond: "We waren te plat. Van begin af aan stonden wij onder druk. De schade beperken was het opzet. Niet dat zij zoveel meer brachten binnen de zestien. Wij hebben de spelers niet om op een zwaar liggend veld de wedstrijd te maken. Ze waren sterker in de veldbezett­ing met meer power rond de bal." Zeker en vast was Lyra de verdiende winnaar al lagen individuel­e foutjes bij Pelt aan de basis van nederlaag. In de eerste helft liet Vandebriel zich rollen en bij de tweede treffer miste Schilderma­ns zijn intercepti­e. Uit die twee kansen puurde Lyra met een lepe Dermaut twee goals. In de slotfase speelde Pelt zowaar een halve kans bijeen, maar Doms kreeg de bal niet onder controle. Knapen heeft voor deze week werk aan de winkel. "De kopjes weer fris maken op de eerste plaats." Tegen Lyra was puntengewi­n geen must, maar tegen SintLenaar­ts is het van moeten. LYRA: Maes, Wils, Cloetens, Van Parys (85' Balbi) , El Mokadem (80' Jacobs), Flebus, Dermaut, Van den Abeele, Lambreghts, Coos, Peffer (77' Dillien).

ESP. PELT: Mertens, Doms, Swolfs, Goossens (82' Wende Gbama), Deckers, Klaps, Verbiest, Schilderma­ns, Leën (63' Vander Schoot), Geijsels, Vandebriel (75' Kusters).

DOELPUNTEN: 27' Dermaut 1-0; 54' Dermaut 2-0. GELE KAARTEN: Peffer, Verbiest. SCHEIDSREC­HTER: Van Dyck.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Dermaut klopte doelman Mertens twee keer, ondanks dit duel.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Dermaut klopte doelman Mertens twee keer, ondanks dit duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium