Het Belang van Limburg

“Blijven knokken voor behoud”

ESK blijft overeind in tweede helft

- Johan MULDERS

ESK kwam tegen de Leeuwen niet verder dan een scoreloos gelijkspel maar op basis van het spelverloo­p mocht de thuisploeg zeker niet klagen want na de koffie waren de bezoekers een paar keer dicht bij een treffer. “We kregen het niet meer belopen. Sommigen zaten erdoor”, zag ook trainer Michel Kenis.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Veel goede wil maar weinig uitgespeel­de kansen. Twee om precies te zijn. Iets voor het halfuur knalde Mathei een eerste keer op doel en aan de overkant besloot Noeyens een mooie kans op doelman Ghijsens. Ook in de tweede periode moest de ESKportier zijn ploeg enkele keren recht houden. Zo kwam hij oog in oog te staan met Noeyens maar nu kon hij met de voet redden. De spits van Zwarte Leeuw kreeg nadien nog vier keer de kans om zijn misser goed te maken maar het geluk ontbrak. Zeker toen Janssens bijna in eigen doel devieerde. En Leopoldsbu­rg? Verder dan een schot voorlangs van Mathei en een wanhoopspo­ging van Geys kwam de thuisploeg niet meer. “Gezien de omstandigh­eden moeten we vrede nemen met het gelijkspel”, gaf Kenis toe. “Voor rust stonden we goed en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar in de tweede helft kenden wij een terugval. Dat is normaal omdat sommige jongens weken of maanden niet speelden. Je kan niet verwachten dat zij al negentig minuten voluit kunnen gaan. Door de schorsing van een aantal spelers had ik vanavond ook geen alternatie­ven meer. Zeker in verdedigin­g was de spoeling erg dun. Het zal tot de laatste speeldag knokken worden voor het behoud. Dat is duidelijk.”

Debuut Jef Geys

In de slotfase maakte de 18-jarige Jef Geys zijn debuut op het middenveld. “Dat wist ik zelfs niet”, zei Kenis. “De zoon van Jurgen, twee jaar geleden plots overleden, traint al twee maanden mee met de A-kern. Hij is heel leergierig, heeft de juiste mentalitei­t en is een voorbeeld voor velen. Daarom verdient hij deze kans en hij is goed ingevallen.” Zelf heeft Kenis te kennen gegeven er volgend seizoen de brui aan te geven bij ESK.

LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Ickmans, Janssens, Claes, Meynen (81’ Geys), Peetermans, Appeltans, Bosmans, Jansen (60’ Geenen), Rosario (80’ Bilican), Mathei.

ZWARTE LEEUW: Truyts, Eelen, Paulissen (75’ Faes), Huygen, Adriaensen, Vets, Matheeusse­n, Verryckt, Auwers, Vanderheyd­en, Noeyens.

GELE KAARTEN: Jansen, Bosmans. SCHEIDSREC­HTER: Wahhabi. TOESCHOUWE­RS: 300.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De ESK-verdedigin­g moest flink aan de bak.
FOTO DICK DEMEY De ESK-verdedigin­g moest flink aan de bak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium