Het Belang van Limburg

“We zijn fysiek

Herk FC neemt voor derde keer leiding over van Park Houthalen

- Jos CASTERMANS

Herk FC heeft gisteren nog maar eens - de derde keer al - de leiding in eerste van Park Houthalen overgenome­n. Na een vrij rommelige eerste spelperiod­e, waarin Park licht heerste en ook de beste doelkans afdwong, nam Herk na de verfrissin­g resoluut het heft in handen. Park kwam in het hoofdstuk niet meer voor en leed een logische 2-0-nederlaag.

Onvoorstel­baar eigenlijk hoe het wedstrijdb­eeld plots kantelde na de rust. De coach van Park had er geen verklaring voor.

“We waren veel te plat in de tweede helft”, stelde ook Meccio vast. “We kregen geen vat op hun lopende spelers. We zijn bijna einde seizoen, dus aan de conditie kan het niet gelegen hebben. Herk was sterk. We mogen niet beweren dat we verloren door onze zwakte.” Toch even slikken, want Park kreeg na de rust niets meer in mekaar gestoken. En dat was in schril contrast met de eerste periode, toen de gasten een licht overwicht claimden en langs Vanratinge­n ook de beste doelkans afdwongen. Maar Valkeners maakte dat Herk met 0-0 aan de tweede periode kon beginnen, waarin het wedstrijdb­eeld totaal kantelde. Het overwicht van de thuisploeg werd uiteindeli­jk op het bord geconcreti­seerd toen coach Meykens spits Stokmans inbracht. De invaller reikte na een warrige fase eerst Lowies de openingstr­effer aan en nadien liet hij Gerrits de 2-0 op het scorebord zetten.

“Een pluim voor Kobe”, zei Jens Lowies, toch wel één van de betere bij de thuisploeg. “Twee assists, je moet het maar doen nadat je voor zo’n match op de bank terecht komt. Na de rust hebben we een goede prestatie neergezet. Wij wilden er ook 100 procent voor gaan. Nu moeten we ons nog zeven matchen smijten.”

Afgewacht

Z’n coach Meykens: “In de eerste helft hebben we een beetje afgewacht. We wisten dat we fysiek sterker waren dan Park en dat hebben we ook laten zien. Vorige week kenden we een offday en ook onze eerste helft vandaag was niet goed. Nadien hebben we goed gereageerd. Laten zien ook dat deze groep sterk aan mekaar hangt. Want dit is een zeer belangrijk­e factor hier in Herk. Deze groep traint graag. Dat voel je.”

HERK FC: Valkeners, Theunissen, Buekers, Maesen, Lowies (89’ Raskin), Fory, Verbeeck (65’ Stokmans), Peeters, Vaes, Bertels, Gerrits. PARK HOUTHALEN: Coyette, Schoofs, Pinna, Lucassen, Driesen, Grossi, D’Arnese, Tunçkurt (69’ Do Ceu), Vanratinge­n, Pellegriti, Aydemir (78’ Snoeks).

DOELPUNTEN: 74’ Lowies 1-0, 79’ Gerrits 2-0. GELE KAARTEN: Vaes, Tunçkurt, Gerrits, Verbeeck.

SCHEIDSREC­HTER: Boogaerts. TOESCHOUWE­RS: 150 (jc)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium