Het Belang van Limburg

“Eindronde mag, maar

Dries Knaepen bezorgt Kolmont na drie nederlagen nog eens zege

- Gert SILLEN

Sparta Kolmont (2B) heeft zijn jubileum - op Valentijns­dag vierde de Loonse club haar zeventigja­rig bestaan - met de nodige luister bijgezet. Buur Henis, dat negentig minuten nauwelijks iets op de mat had gebracht, werd zaterdagav­ond met 4-0-verliescij­fers wandelen gestuurd.

De inzet van de match betrof deelname aan promotie-eindronde. Sloeg Henis Kolmont definitief uit die eindrondek­oers of haakte Sparta haar wagonnetje alsnog bij de kandidaten aan? Met een 3-0tussensta­nd na een half uur was het antwoord al gekend. Kolmont profiteerd­e optimaal van de defensieve blunders (lees: weggeefgoa­ls) van de bezoekers. “We waren gewoon niet op de afspraak”, sakkerde Jef Fransen. “Comedy Capers? Ja, daar had het geklungel soms wel wat van weg. In de tweede helft probeerden we onze rug te rechten, maar Kolmont ving ons goed op en deed ons regelmatig pijn met scherpe counters. Zelf kwamen we niet verder dan twee afstandssc­hotjes van Cé (Cédric Simon, nvdr). Eindronde? We draaien het hele seizoen al zo goed mee bovenaan, het zou een serieuze domper zijn, mochten we die beloning mislopen. De komende twee weken moeten we op eigen veld, na twee nederlagen, de kentering inzetten.”

Dries Knaepen nam met twee goals de helft van de Spartaanse doelpunten voor zijn rekening. “Ja, het is waar. Het hadden er

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium