Het Belang van Limburg

Vandael keert de rollen om

Excelsior wint in extremis topper

- Kris THEEUWEN

Excelsior Hamont (3A) smeerde leider Heusden-Zolder gisteren op een diefje haar tweede nederlaag van het seizoen aan. Vanpol bracht de koploper nochtans op voorsprong, maar met twee goals - waarvan de laatste in de slotminuut keerde Jordy Vandael de rollen om: 1-2.

Afgaande op de eerste vijf minuten beloofde de topper er eentje aan een hoog tempo te worden. Eerst stond Vanpol op de juiste plaats om een kopbal van Stevens van de lijn te keren en een minuut later kon Verhaert aan de andere kant hetzelfde doen op een inzet van Achadoud.

Helaas bleven de supporters nadien op hun honger zitten. Pas toen Vanpol met de hulp van doelman Fiddelaers de bal in de voeten kreeg en scoorde, gingen de handen op elkaar.

Dat het beter moest in de tweede helft, besefte ook coach Van Seggelen: “We speelden als lammetjes, veel te plat en we durfden niet voetballen. Ik heb de jongens duidelijk gemaakt dat het feller moest en dat is gelukt.” Met het inbrengen van Vandael en Dilissen kwam er opnieuw vertrouwen. Kusters zette zich goed door en bediende Vandael, die Deelkens een eerste keer kon verslaan. De thuisploeg claimde even later een strafschop na een contact tussen Fiddelaers en CasasTrobb­iani, maar kreeg die niet. De topper leek zo op een gelijkspel te eindigen, maar dat was buiten Vandael gerekend: hij trok zich nog een laatste keer los van zijn verdediger en maakte de winning goal.

El Patron Casas-Trobbiani baalde achteraf. “Het was lang geleden dat we nog eens verloren en we waren misschien te zelfzeker geworden. Nu, er is nog geen man overboord. Volgende week moet het sowieso weer beter, want het was een matige wedstrijd”, aldus de aanvoerder. KVV HEUSDEN-ZOLDER: Deelkens, Cams, Özdemir, Wijnen, Casas-Trobbiani, Achadoud (65’ Boz), Clerix, Schuyten, Vanpol (75’ Piens), Vanhove (84’ Poukens), Vanspauwen. EXC. HAMONT: Fiddelaers, Patterson, Cuyvers, Stevens (84’ Ceelen), Gielen, Jannis (46’ Dilissen), Kusters, Poelmans, Verhaert, Nijs (46’ Vandael), Van Vlierden. DOELPUNTEN: 28’ Vanpol 1-0, 53’ Vandael 1-1, 89’ Vandael 1-2.

GELE KAARTEN: Casas-Trobbiani, Vanhove, Schuyten, Boz, Gielen. SCHEIDSREC­HTER: Jansen. TOESCHOUWE­RS: 100. (krth)

?? FOTO SERGE MINTEN ?? Vanspauwen zit bezoeker Jannis op de hielen.
FOTO SERGE MINTEN Vanspauwen zit bezoeker Jannis op de hielen.