Het Belang van Limburg

“Nu gaan we ervoor!”

Herderen-Millen zeven punten los

- Fabian VANGEELl

Herderen-Millen won gisteren de topper in 3C tegen Herk Sport (2-1) en neemt zo een voorsprong van zeven punten. “Nu gaan we volle bak voor de titel!”, glimlachte doelpunten­maker Michaël Bertjens.

De bezoekers waren vóór de rust nochtans de betere ploeg en kwamen op het kwartier dan ook verdiend op voorsprong, toen een vrije trap vanop rechts door iedereen werd gemist en Baets van dichtbij kon binnentikk­en: 0-1.

Ook na de pauze was de eerste kans voor Herk Sport, maar Baeten kon een vrije trap van Marchandis­e onschadeli­jk maken. Daarna nam H.-Millen de wedstrijd stevig in handen. Op het uur werd het 1-1: Sempels kon een heerlijke knal van Marien niet klemmen en Bertjens was goed gevolgd om de gelijkmake­r hoog in doel te vlammen. De thuisploeg kreeg vleugels en nadat Sempels eerst nog een poging van Ouzahim kon keren, moest hij zich even later toch gewonnen geven op een lage schuiver van kapitein Melo Ferreira. Herk Sport trachtte de bakens nog te verzetten, maar de beste kans was nog voor de snelle Marien, die Sempels op zijn weg vond. “Dit was een wedstrijd met twee gezichten”, vond Herk Sport-trainer Danilo Giulietti. “In de eerste helft hebben we de kansen laten liggen en dan weet je dat het na de rust moeilijk zal worden. Op vijf minuten tijd geven we de match helemaal uit handen.”

Bij H.-Millen alleen maar lachende gezichten, nadat ze een grote stap richting titel hebben gezet. “Iedereen heeft zijn steentje weer bijgedrage­n”, aldus doelpunten­maker Bertjens. “Na een moeilijke eerste helft hebben we in de kleedkamer­s de koppen bij elkaar gestoken en zijn we er vol voor gegaan. En na die eerste treffer voelde je dan dat het ging lukken.”

H.-MILLEN: Baeten, Loix, Aerts, Dirkx, Ouzahim, Snyders (30' Smeets), Bertjens (83' Jackers), Melo Ferreira Pacheeo, Reynaers, Van de Paar (57' Ieroianni), Marien.

HERK SPORT: Sempels, Ver Eecken, J. Croes, F. Cosemans, Marchandis­e, Baets, Riskin (63' Bahci), Haenen, J. Schoenaers, Punie (75' Kempeneers), Vanvoorden (73' S. Cosemans). DOELPUNTEN: 15' Baets 0-1, 60' Bertjens 1-1, 70' Melo Ferreira Pacheeo 2-1.

GELE KAARTEN: Baeten, Ieroianni, Punie. RODE KAART: 83' Ieroianni (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Claesen. TOESCHOUWE­RS: 80. (fava)