Het Belang van Limburg

Plopsaqua kan openen in 2020

-

Landen en Hannuit zijn opgetogen nu ook de provincie Luik groen licht geeft voor de bouw van Plopsaqua op de grens van Vlaanderen en Wallonië. De bouw van het waterpark zal zo’n 18 maanden duren, waardoor de geplande opening eind 2020 net haalbaar is.

Net een jaar geleden kondigde de Plopsa Group samen met de gemeenten Landen en Hannuit de plannen voor een waterpark aan. Nu zijn die plannen ook goedgekeur­d door de provincie Luik. Daardoor kunnen de werken voor het waterpark, gelegen aan de Waalse zijde van de taalgrens in Hannuit, in mei van start gaan. Plopsaqua Hannuit-Landen zou in 2020 de deuren moeten openen. Het wordt in samenwerki­ng met Hannuit en Landen gerealisee­rd en zal maar liefst 4.800 vierkante meter groot zijn. Het park zal zo’n 1.200 bezoekers tegelijk kunnen verwerken. Daarvoor komen er vijf zwembaden en vier glijbanen. De totale investerin­g bedraagt 22,5 miljoen euro.

De plannen die nu op tafel liggen wijken licht af van de originele. Zo zal het kleurensch­ema van de waterglijb­anen niet bestaan uit groen, geel en oranje, maar uit verschille­nde groene tinten. Ook komen er meer bomen en wordt het volledige waterpark met hout bekleed. Op die manier moet het gebouw beter in de omgeving passen. Bezoekers zullen verfrissin­g kunnen zoeken in onder meer een golfslagba­d, een wildwaterb­aan met binnen- en buitengede­elte, een familiegli­jbaan en een buitenzwem­bad. Hoogtepunt wordt de 22 meter hoge toren met drie spectacula­ire glijbanen, waaronder een met een lanceerpla­tform. Voor kinderen komt er een waterspeel­tuin en een peuterbad. Dankzij een 25-meter bad en een instructie­bad kunnen ook scholen en sportclubs er terecht. Nieuw in vergelijki­ng met Plopsaqua De Panne is de aanwezighe­id van een tweede horecapunt. Van daaruit hebben ouders zicht op de twee sportbaden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium