Het Belang van Limburg

De Serre wordt ‘Studentenh­of’ op dinsdag

Studenten vragen vaste hangplek in de stad

- Dirk JACOBS

Een hof in De Serre, alleen studenten spelen het klaar. In het oude administra­tieve centrum aan het Groenplein vindt morgen de eerste ‘Students Only’ plaats. “Zolang De Serre hier is, organisere­n we op dinsdag ‘Studentenh­of’, al zeker tot eind april. We hopen dat we de stad tegen dan overtuigd hebben van de absolute noodzaak van een ontmoeting­splek als deze”, zeggen studenten Sander Claus en Ruben Vanderijn, die samen met enkele collega’s hun schouders onder het project zetten.

Jongerentr­efpunt De Serre heeft op maandag en dinsdag sluitingsa­vond. Enkele studenten maken daar nu gebruik van om er op dinsdagavo­nd ‘Studentenh­of’ te organisere­n. “Zonder studentenk­aart komt je er niet in”, zeggen Sander en Ruben. “Dit moet een echte ontmoeting­splek voor studenten zijn, het maakt niet uit of je op de unief zit of de hogeschool.” Volgens de studenten is er een absolute noodzaak aan een plek als deze. “In Hasselt zijn er steeds meer studierich­tingen en er wonen steeds meer kotstudent­en. Maar die lopen ’s avonds van ellende tegen de muren op. Dat willen we veranderen. Er valt echt te weinig te beleven voor studenten in de stad. Hier krijgen we in overleg met de stad een unieke kans. Tot 2 uur ’s nachts kunnen we een feestje bouwen, want dan moet het echt stil zijn, ook op straat. Aan de studenten om te bewijzen dat dit mogelijk is.” Studentenh­of moet een echte hangplek voor jongeren zijn. “Het zal niet alleen om feesten gaan”, zeggen Sander en Ruben. “Lezingen, optredens, comedy en educatieve projecten, het kan allemaal. Op de sociale media gonst het al van studenten die willen langskomen.”

In Hasselt zijn er steeds meer studierich­tingen en er wonen steeds meer kotstudent­en. Maar die lopen ’s avonds tegen de muren op

Sander CLAUS en Ruben VANDERIJN

De studenten willen ook met de stad aan tafel gaan zitten om eindelijk een vaste plek in Hasselt te hebben. “In de schoot van De Serre? Waarom niet? Maar het kan evengoed op een andere manier, dat zien we nog wel. We zoeken iets binnen de kleine ring of er net buiten, maar zeker niet verder weg. Het hoeft allemaal zo ingewikkel­d niet te zijn. Maar het moet er wel zijn.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Sander Claus en Ruben Vanderijn: Het zal niet alleen om feesten gaan. Lezingen, optredens, comedy en educatieve projecten, het kan allemaal.”
FOTO SVEN DILLEN Sander Claus en Ruben Vanderijn: Het zal niet alleen om feesten gaan. Lezingen, optredens, comedy en educatieve projecten, het kan allemaal.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium