Het Belang van Limburg

KAMAL KHARMACH helpt ondernemer­s

Stakingen breken gaat hij níet doen, maar verder wil Kamal Kharmach (28) alles doen om ondernemer­s met een dringend probleem te helpen in zijn nieuwe programma op Eén. In ondernemen is de comedian thuis: zijn keten van donutzaken heeft hij na anderhalf ja

- Tom DE LEUR

Voor Kamal Kharmach op televisie te zien was en zalen vulde als stand-upcomedian, was hij assistent aan het departemen­t Economie van de Universite­it Antwerpen. Vandaag geeft Kharmach bedrijfsec­onomie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. “Ik ben gestopt als assistent aan de universite­it toen ik voor Eén ging werken, maar ik miste het lesgeven. Ik vind het belangrijk om jongeren economisch te vormen. Daar plukt een samenlevin­g altijd de vruchten van.”

Eten tegen recessie

Naast docent bedrijfsec­onomie is Kamal Kharmach ook ondernemer. Anderhalf jaar geleden opende hij in Antwerpen een donutzaak, Donuttello. Met succes, want er zijn nu ook Donuttello’s in Gent, Mechelen en Sint-Niklaas. Volgende maand krijgt Antwerpen er nog eentje bij, want ook het Centraal Station gaat donuts verkopen. Dat Donuttello het zo goed doet, is andere ondernemer­s niet ontgaan: Kamal Kharmach heeft het concept verkocht aan Belgische overnemers. “Het geld herinveste­er ik, want ik ga drie nieuwe bedrijven opstarten. Twee hebben met eten te maken. Eten is vrij goed bestand tegen recessie, iedereen moet eten.”

Boekhoudin­g

Binnenkort start Kamal met de opnames van zijn programma dat voorlopig ‘De zaak’ heet. “Misschien noemen we het wel ‘In andermans zaken’, want dat doe ik ook echt: mijn neus in andermans zaken steken. Bij elke ondernemer die ik ga helpen, zal dat wellicht mijn eerste vraag zijn: ‘Laat je boekhoudin­g eens zien’. Niet evident, dat begrijp ik. En ik snap dat mensen misschien denken: wie denk jij wel dat je bent? Maar ik kan echt wel een boekhoudin­g lezen. En een boekhoudin­g vertelt niet alles, maar wel veel. Veel ondernemer­s geven ook niet graag toe dat ze hulp nodig hebben. Dat is een taboe, iets typisch Vlaams. Toch kunnen we ondernemer­s overtuigen om mee te werken, omdat onze opdracht pas geslaagd is als we hen echt hebben kunnen helpen. Van één bedrijf weet ik dat ze met onze hulp hun beste zomer ooit achter de rug hebben.”

 ?? Foto MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ?? Kamal Kharmach: “Ik miste het lesgeven. Ik vind het belangrijk om jongeren economisch te vormen. Daar plukt een samenlevin­g altijd de vruchten van.”
Foto MARC HERREMANS - MEDIAHUIS Kamal Kharmach: “Ik miste het lesgeven. Ik vind het belangrijk om jongeren economisch te vormen. Daar plukt een samenlevin­g altijd de vruchten van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium