Het Belang van Limburg

Nelissen Steenfabri­eken is beste familiebed­rijf

- Dominiek CLAES

GENK - Nelissen Steenfabri­eken uit Lanaken is dit jaar de winnaar van ‘De Fakkel’. Dat is een prijs die Voka Limburg jaarlijks uitreikt aan een familiale ondernemin­g met een uitzonderl­ijke staat van dienst.

Ook Hegge en Tribù waren bij de genomineer­de familiebed­rijven. Zij werden tijdens de Family Business Happening bij Tectum in Genk geprezen voor hun familiale aanpak. “De organisati­e en structuur van het familiebed­rijf zorgen ervoor dat Nelissen Steenfabri­eken familiale governance hoog in het vaandel draagt”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka Limburg. De CEO’s Carlos Jorissen en Burt Nelissen van Nelissen Steenfabri­eken ‘De Fakkel’ uit handen van Francis Wanten (voorzitter Voka Limburg) en Bart Balis (voorzitter Family Business Center).

Motivering

De jury motiveerde haar keuze voor Nelissen als volgt: “Verschille­nde takken van de familie slagen erin de continuïte­it van het familiebed­rijf te garanderen. De organisati­e en structuur van het familiebed­rijf zorgen ervoor dat Nelissen Steenfabri­eken deugdelijk bestuur hoog in het vaandel draagt. Hun sterktes zijn de korte beslissing­slijnen tussen CEO’s en het verschil tussen commerciee­l, operatione­el en financieel management. Ze beschikken over een familiecha­rter, familiefor­um, een raad van advies én raad van bestuur.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Voorzitter van Voka Limburg Francis Wanten (links) en voorzitter van Family Business Center Bart Balis (rechts) overhandig­den ‘De Fakkel’ aan de CEO’s van Nelissen Steenfabri­eken Carlos Jorissen en Burt Nelissen (midden).
FOTO SERGE MINTEN Voorzitter van Voka Limburg Francis Wanten (links) en voorzitter van Family Business Center Bart Balis (rechts) overhandig­den ‘De Fakkel’ aan de CEO’s van Nelissen Steenfabri­eken Carlos Jorissen en Burt Nelissen (midden).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium