Het Belang van Limburg

“Graag herkansing tegen Bocholt”

Sporting NeLo bij winst zeker van plaats in finale play-offs

- Ivo KWANTEN

Wie wordt de tegenstand­er van Achilles Bocholt in de finale van de play-offs? Het antwoord op die vraag krijgen we zaterdagav­ond na de onderlinge confrontat­ie tussen Visé en Sporting NeLo.

Visé heeft genoeg aan een gelijkspel, NeLo is bij winst zeker van een ticket voor de finale. “Een loodzware opdracht”, voorspelt T1 Martin Vlijm van NeLo. “Dit seizoen is alleen Bocholt erin geslaagd in Visé te gaan winnen, alle andere ploegen hebben er punten gelaten. Maar het is wat het is. Wij hebben het in deze playoffs goed gedaan, voor Visé was het allemaal wat minder. In de finale van de beker van België hebben we het Bocholt ook heel moeilijk gemaakt. Tot twee keer toe hadden we de trofee in handen, maar uiteindeli­jk gaven we hem net iets te gemakkelij­k weg. Wat mij betreft dus graag een herkansing in de finale van de play-offs met de Belgische titel als inzet. En bij de spelers vang ik precies dezelfde geluiden op.”

Falcke en Köhlen

Bart Köhlen (Initia Hasselt) werd met 144 doelpunten topschutte­r in de BeNeleague. Tommie Falcke (Hurry Up) legde met 132 goals beslag op de derde plaats. Beide hoekspeler­s komen volgend seizoen uit voor Sporting NeLo. “Beide transfers geven aan dat de club bijzonder ambitieus is en verdere stappen wil zetten in de BeNeleague”, reageert Vlijm. “We halen met Köhlen en Falcke niet alleen een flinke dosis scorend vermogen binnen, maar ook een hele brok ervaring. Net wat we nodig hebben, want het was precies dat tikkeltje routine dat we dit seizoen tekort kwamen om prijzen te pakken.”

Maar NeLo moet anderzijds ook rekening houden met het vertrek van Polfliet, Barnyak, Cnyrim, D. Denert en Follon. En ook Pastoor heeft beslist om een punt te zetten achter zijn carrière.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Martin Vlijm: “We staan voor een loodzware opdracht.”
FOTO DICK DEMEY Martin Vlijm: “We staan voor een loodzware opdracht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium