Het Belang van Limburg

“Slagkracht voor burgemeest­ers in strijd tegen criminalit­eit”

-

In Riemst is Mark Vos aan zijn derde legislatuu­r als burgemeest­er gestart, voor de tweede keer op rij met een absolute meerderhei­d voor zijn CD&V. De 50-jarige Vos werkt ook deeltijds als Interreg-coördinato­r voor de provincie Limburg in Nederland, waar zij namens de Europese Commissie subsidies uitkeren aan projecten die grensovers­chrijdende samenwerki­ng stimuleren. Op 26 mei is hij kandidaat voor de Kamer op plaats 4. “Ik doe mee omdat ik geloof in het programma dat CD&V heeft geschreven. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een nog beter Limburg en Riemst.”

Als burgemeest­er van een grensgemee­nte kent Vos de uitdaginge­n die er liggen rond de aanpak van criminalit­eit. “Naast de inzet van politie in de bestrijdin­g van criminalit­eit, moeten de burgemeest­ers vandaag ook bestuurlij­k meer slagkracht krijgen om de orde te handhaven. Een burgemeest­er moet bestuurlij­k kunnen ingrijpen als er iets dreigt fout te gaan op het vlak van criminalit­eit. In Riemst hebben we camera’s op de invalswege­n, die lossen heel wat zaken op en voorkomen problemen. Dat cameraschi­ld moeten we in onze provincie verder uitbouwen. Er moeten ook meer middelen komen voor parket en politie.”

LAURENCE LIBERT Partij: Open Vld Lijst: Vlaams Parlement

Plaats: 3 Woonplaats: Hasselt Leeftijd: 39 Beroep: Zaakvoerde­r communicat­iebureau, schepen en Vlaams Parlements­lid Motto: “Beter spijt van de dingen die we gedaan hebben, dan spijt dat we dingen gemist hebben”

(P. Bruel)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium