Het Belang van Limburg

Geen duiventil”

-

BENSON KEERT TERUG

TD de Condé kon ons alvast één nieuw element meegeven. “Benson start de voorbereid­ing opnieuw in de A-kern van KRC Genk. Hij heeft zich dit seizoen heel goed ontwikkeld bij Moeskroen, die uitleenbeu­rt heeft haar doel niet gemist. Er is ook veel concrete interesse van andere clubs maar wij willen hem graag hier opnieuw zijn kans zien grijpen.”

VOLGENDE WEEK NIEUWS

Volgende week wordt er groot nieuws verwacht bij KRC Genk. In de eerste plaats wil men zo snel mogelijk duidelijkh­eid van Philippe Clement. Men wil er alles aan doen om de coach aan boord te houden. De beslissing van Clement zal ook een grote impact hebben op het al dan niet blijven van bepaalde spelers. En op de keuze van enkele nieuwkomer­s. “We zijn in twee inkomende dossiers opgeschote­n, mogelijk kunnen we er volgende week eentje van afronden”, aldus de Condé.

DEFENSIEVE STABILITEI­T

Als de Condé het heeft over versterkin­g, dan moet je die in eerste instantie zoeken in het offensief departemen­t. “We willen achteraan zo weinig mogelijk veranderen om onze defensieve stabilitei­t niet in het gedrang te brengen. Met De Norre en Borges hebben we daar in januari ook al pro-actief gewerkt naar volgend seizoen toe. Bovendien zetten enkele spelers grote stappen. Zoals dit seizoen het jaar van Bryan Heynen werd, kan het volgend seizoen zomaar aan andere jongens zijn.”

OOK AFSPRAAK MET SAMATTA

Uitgaande transfers zijn nog niet voor morgen. Eens er duidelijkh­eid is over wie trainer wordt, wil men ook zien wat de wensen zijn van enkele spelers, die aan minder speelminut­en dan verwacht geraakten. Verder zijn met drie sleutelfig­uren afspraken gemaakt. “Voor Berge, Trossard en Samatta geldt dat we openstaan voor een bod. Ook Samatta, ja. Hij heeft de leeftijd, waarop je zo’n speler niet kan tegenhoude­n als hij hogerop kan. Maar dan moet het gaan om de juiste club uit de juiste competitie en de juiste financiële voorwaarde­n. Is dat niet het geval, dan zouden we heel graag die spelers aan boord houden”, aldus voorzitter Croonen.

“Dat is het voordeel aan onze huidige positie”, zegt de Condé. “We kunnen ons iets meer veroorlove­n en de kern mag ook iets breder worden. Met de Champions League erbij, zullen er voor veel spelers kansen komen in de competitie.”

STRATEGIE BLIJFT IDENTIEK

Ook al stromen de Champions Leaguemilj­oenen binnenkort vlotjes binnen, dat wil niet zeggen dat het Genkse beleid wordt aangepast. “Onze langetermi­jnstrategi­e blijft dezelfde”, aldus Croonen. “Ook al zijn er op korte termijn extra middelen beschikbaa­r. Wij blijven in onze kern mikken op een tiental spelers uit eigen opleiding. Die worden aangevuld met minstens evenveel jongens die we als jonge talenten binnenhale­n. Tenslotte zijn er nog spelers die ons op kortere termijn iets kunnen bijbrengen. Dat was zo de voorbije jaren met onder meer Pozuelo, die over heel bijzondere kwaliteite­n beschikte. Of met Vukovic, Ndongala en Seck, die heel specifieke kwaliteite­n hadden. Ito is nog zo’n voorbeeld. Die mix behouden blijft belangrijk, we zullen ook op die manier nieuwe spelers binnenhale­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium