Het Belang van Limburg

Bongonda in beeld, Benson keert terug

Enige zekerheid: Heynen blijft Wat doet topschutte­r Ally Samatta?

-

KRC Genk werd na afloop van de wintermerc­ato met de rug tegen de muur gezet bij het vertrek van Alejandro Pozuelo. Een nieuwkomer binnenhale­n kon niet meer. Eind januari stond nog Hanny Mukhtar van Bröndby klaar, toen Pozuelo dreigde met een vertrek naar Saoedi-Arabië. De Duitser speelde een flauwe terugronde in de Deense competitie en het is niet duidelijk of hij nog op één staat van het verlanglij­stje der aanvallend­e middenveld­ers. Genk werd intussen ook gelinkt aan onder meer Michel Vlap (Heerenveen).

Het vertrek van Pozuelo werd intussen fantastisc­h opgevangen door de dynamische driehoek Berge-Heynen-Malinovsky­i. Wat betreft hun toekomst is er maar één zekerheid: Bryan Heynen draagt ook volgend seizoen het shirt van KRC Genk. Met Sander Berge werd een jaar geleden afgesproke­n dat hij bij een goed bod van een internatio­nale topclub weg mag. Voor hem is concrete interesse uit Engeland en Duitsland. Dat moment lijkt nu gekomen. Onzekerhei­d is er nog rond de toekomst van publieksli­eveling Ruslan Malinovsky­i. Hij is dolgraag in Genk maar kan intussen rekenen op concrete buitenland­se interesse.

Het lot van Piotrowski en Fiolic, die amper uit de wachtkamer geraakten, is nog onduidelij­k. Ook met hen wordt de volgende dagen gepraat. Dries Wouters zou eveneens graag meer minuten maken. Maar de club wil hém zeker aan boord houden: Wouters ontgoochel­de nooit op de momenten dat hij als stofzuiger moest depanneren en is bovendien polyvalent én Belg.

Bij Genk wil men in de as van het veld alleszins een ervaren speler aantrekken. Geen typische Genktarget, die in het begin van zijn carrière Racing ziet als de perfecte springplan­k. Maar iemand met honger, vista én kilometers op de teller. Ook op de flanken komt er zeker vers bloed. Leandro Trossard zit in hetzelfde schuitje als Berge, ook bij hem werkt de club constructi­ef mee bij een topbod. Wolfsburg en Arsenal zijn de twee belangrijk­ste gegadigden, al is het nu al een poos windstil en viel er nog geen bod binnen bij Genk. Ook Dieumerci Ndongala is een mogelijke vertrekker. Ndongala verloor zijn basisplaat­s in de play-offs aan Ito maar gedroeg zich voorbeeldi­g op training en (als sfeermaker) in de kleedkamer. Op zijn 27ste wordt hem niets in de weg gelegd als hij ergens een (financiële) slag kan slaan. Ito en Paintsil zijn zekere blijvers en ook Benson keert terug na een vruchtbare uitleenbeu­rt aan Moeskroen. Maar er komt op de flank ook zeker vers bloed. De interesse in Théo Bongonda (Zulte Waregem) – een extra Belg - is concreet maar er zijn nog andere kapers op de kust. Het zou ons niet verbazen mocht ook hier Club Brugge in hetzelfde (vaar)water vissen als zijn opvolger-landskampi­oen. Topschutte­rs lopen het meest in de kijker, dat is niet anders bij Ally ‘Samagoal’ Samatta. De Tanzaniaan droomt van de Premier League en kan rekenen op interesse van onder meer het naar de Championsh­ip gedegradee­rde Cardiff. Met Samatta werd dezelfde afspraak gemaakt als met Berge en Trossard. Als de juiste club met het juiste bod komt, wordt hem niets in de weg gelegd.

Bij Genk wil men er hoe dan ook een grote, sterke balvaste spits bij. Paul Onuachu van het Deense Midtjyllan­d staat met stip op één. Maar er worden nog andere pistes bewandeld.

Ook de toekomst van

Marcus Ingvartsen in Genk is immers erg onzeker. De Deense beloftenin­ternationa­l speelt amper, nochtans was hij één van de toptransfe­rs in de clubgeschi­edenis. Gano blijft mogelijk aan boord als (Belgische) supersub/ breekijzer. Vanzeir keert in principe terug van Beerschot Wilrijk. Maar hij staat open voor een nieuwe uitleenbeu­rt als hij in Genk te weinig speelminut­en in het vooruitzic­ht heeft.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium