Het Belang van Limburg

Niet gegeven”

-

fier op, dat wij altijd en overal positief voetbal hebben getracht te brengen. Zelfs het Anderlecht-publiek wist dat te smaken, een speciaal moment. Dat hebben de spelers zelf afgedwonge­n.”

KAPITEIN

“Je mag het gerust weten. Ik heb tegen Leandro Trossard verteld dat ik trots ben op hem. De manier waarop hij het aanvoerder­schap heeft overgenome­n, verdient waardering. Hij heeft zijn verantwoor­delijkheid genomen en heeft op de moeilijke momenten mee de ploeg over de streep getrokken. Als speler is hij gegroeid. Maar ook als persoon. Dit is een grote stap voor hem als mens. Hij is volwassene­r geworden en dat zal hem in de toekomst blijven helpen.”

FELICITATI­ES

“Ik heb een massa persoonlij­ke berichten ontvangen. Mooi. Maar als er iemand respect verdient, is het wel mijn vrouw. Samen met de kinderen heeft zij de feestvieri­ng meegemaakt. Ik denk dat we rond zes uur zijn thuisgekom­en. Zij moest om half negen alweer in Sint-Niklaas staan, op haar werk. Ze heeft dus pakweg een uur geslapen. Ook de kinderen zijn op tijd in school geraakt. Zelf ben ik iets langer blijven liggen. Wat mij vooral pleziert, is dat ik ook veel felicitati­es heb ontvangen uit de voetbalwer­eld. Van alle ploegen, zelfs van mensen die donderdag de titel verloren hebben. Dat betekent dat Genk deze titel breed wordt gegund.”

DE TOEKOMST

“Ik weet dat er druk gespeculee­rd wordt. Maar hand op het hart, ik weet zelf nog niet waar mijn toekomst ligt. Ik ga nu zeker eerst met Genk spreken. Daarna zal ik wel zien of er nog andere mogelijke gesprekspa­rtners zijn. Wat timing betreft, kan ik geen zinnig woord vertellen. Zo’n beslissing neem je niet in een half uur. Maar het is ook niet de bedoeling om er een lang verhaal van te maken. Daar is geen enkele partij mee gebaat. De knoop zal op vrij korte termijn worden doorgehakt.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Philippe Clement dronk nog een glaasje tijdens het nagenieten: “Als speler vergat ik soms stil te staan bij het succes.”
FOTO PHOTO NEWS Philippe Clement dronk nog een glaasje tijdens het nagenieten: “Als speler vergat ik soms stil te staan bij het succes.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium