Het Belang van Limburg

“Zondag kan mijn laatste match hier zijn”

Leandro Trossard over zijn feestnacht, zijn toekomst en de galamatch tegen Standard

- Bob FAESEN

Zijn hese stem en dikke wallen onder de ogen verraadden een goed feestje. Wees maar zeker, Leandro Trossard (24) heeft de landstitel met ‘zijn’ KRC Genk heel, heel goed gevierd. “Ik heb geen idee hoe laat of hoe vroeg het was. Het heeft alleszins heel lang geduurd”, lachte de aanvoerder.

Zo fris als Philippe Clement er vrijdagnam­iddag op de persconfer­entie bijzat, zo zwaar had Leandro Trossard het. “Champagne? Nee, bedankt! Is er geen water of cola?”, vroeg hij terwijl hij zich in de ogen wreef.

Hoe laat is het geworden, Leandro?

“Dat ik het niet weet. Het heeft heel lang geduurd alleszins en er is veel alcohol gevloeid. Ik heb de andere spelers nog niet gehoord. Iedereen is helemaal losgegaan. Als je eindelijk die titel haalt, is de ontlading groot.”

Hoe beleef je zo’n eerste titelfeest?

“In een soort van roes. Je gaat mee in de sfeer en laat alles op je afkomen. Ik had niet verwacht om op Anderlecht kampioen te spelen. Als dan de hele tribune zot wordt in Brussel giert het door je lijf. Toen het laatste fluitsigna­al klonk, werden we helemaal gek.”

Heb jij die microfoon ondertusse­n al teruggegev­en? Je liet hem maar niet los.

“Die heb ik al even teruggegev­en. (lacht). Het was geweldig om dit met 10.000 man te vieren. Dat ik daar de helft van ken? Dat is veel, maar ik ken toch genoeg volk dat ertussen stond. Iedereen heeft genoten.”

Enig idee hoeveel berichten je ondertusse­n gekregen hebt?

“Meer dan genoeg alleszins. Ik moet er nog wel wat openen, maar de mensen hebben goed hun best gedaan. Ik ben van twaalf uur wakker en ben niet te veel met mijn gsm bezig geweest.”

Speel je zondag je laatste match voor Genk?

“Ik weet het zelf nog niet, eerlijk waar. De kans bestaat. Het is alvast niet zo dat ik een extra applausron­dje zal lopen. Natuurlijk zit in je achterhoof­d dat het je laatste kan zijn, maar ik weet zelf niet hoe en wat.”

Is het tijd om de stap te zetten?

“Het is in ieder geval mooi om op deze manier te kunnen vertrekken. Ik zou dan door de grote poort weggaan, met een titel op zak. Dat zou voor iedereen goed zijn.”

Je weet dat er topclubs zijn die je volgen?

(Houdt de blik strak) “Ik heb daar nog niet veel weet van, neen.”

Nemen jullie tegen Standard gas terug omdat zij jullie hebben geholpen donderdag?

“Nee, dat denk ik niet. Wij gaan er volle gas tegenaan. Voor het thuispubli­ek willen we er een galamatch van maken,”

 ?? FOTO JG ??
FOTO JG

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium