Het Belang van Limburg

Naast Leko en Wesley mogelijk nog aantal vertrekker­s bij Club

- Junior VERBEEKE/Bart LAGAE

Alles wijst erop dat Ivan Leko zondag voor de laatste keer in de dug-out zit bij Club Brugge. Voorzitter Verhaeghe zegt dat er na het seizoen gesproken wordt, maar een groot deel van de technische staf is al op de hoogte dat het straks voorbij is in Brugge. Dus geen verhoopte titelmatch straks in Jan Breydel, wél een afscheidsm­atch. Naast coach Leko en Wesley zwaaien straks mogelijk nog een aantal spelers af.

Twee seizoenen lang was Ivan Leko's Bruges Army de strijdkree­t van de Brugse supporters Leko zorgde in Brugge voor zweet, dominant voetbal en prijzen. De tweede landstitel op drie jaar tijd en de daaropvolg­ende prima campagne in de Champions League maakten van de Kroaat een cultfiguur. Toen hij daags na een nachtje cel in het kader van een groot voetbalsch­andaal alweer op het trainingsv­eld stond, maakte hij zichzelf helemaal onsterfeli­jk bij de fans. De klik tussen Leko en Club Brugge was er ondanks een stroef begin vorig seizoen snel, maar toch coacht Leko zondag meer dan waarschijn­lijk zijn afscheidsm­atch bij Club. Na Standard klonk het bij voorzitter Verhaeghe dat er na het seizoen opnieuw wordt gesproken, maar de kans dat hij blijft, is heel klein. Zijn stafleden weten zelf al even waar ze aan toe zijn. Meer dan de helft vertrekt straks.

Het is ondertusse­n een publiek geheim dat Leko vorige zomer een nieuw contract weigerde ondanks een flinke loonsverho­ging. Leko wou betaald worden naar het contract van kampioenen­maker Preud'homme. Mannaert en co schrokken en bliezen de onderhande­lingen af. Ondertusse­n werd stilaan duidelijk dat een scheiding der wegen op het einde van het seizoen met name Club Brugge niet slecht uitkwam. Club bouwde enig voorbehoud in na de hetze rond operatie Propere Handen en wachtte ook de resultaten in de play-offs af. De coach toonde zich in de Champions League en is razend ambitieus. Een buitenland­s avontuur bij een mooie club? Graag. Spanje draagt zijn voorkeur weg. Alleen is de vraag welke topclub een trainer binnenhaal­t die voor het gerecht nog steeds onder verdenking staat. Ondertusse­n verkende Club al de markt voor een opvolger, terwijl men bij landskampi­oen Genk ongemakkel­ijk over de stoel schuifelt.

Wat met Danjuma/Rezaei?

De fans zwaaien straks niet alleen Leko uit. Enkele goudhaantj­es verkassen bijna zeker naar een Europese (sub)topper. Zo speelt Wesley tegen Antwerp zijn laatste match voor Club. De Braziliaan speelde zijn beste seizoen ooit en moet straks tussen de 25 en de 30 miljoen euro opleveren. Ook Arnaut Danjuma is gegeerd, al bestaat de kans dat hij nog een seizoen blijft. Na een zware blessure raakte de flankspele­r nooit volledig onder stoom in play-off 1. AC Milan en nog wat andere grote clubs willen hem. Op zijn hoofd plakt een prijskaart­je van minstens 10 miljoen euro. Mogelijk is ook het verhaal van Rezaei in Brugge uit. De aanvaller heeft er - mede door blessures - een slecht debuutseiz­oen opzitten. Mogelijk wordt er deze zomer al een oplossing gezocht. Ook Poulain, einde contract, keert niet meer terug. Ten slotte blijft het opletten met Vanaken, Denswil, Horvath en Mechele, maar zij gaven al aan niet gehaast te zijn. Enkel bij een aanbieding die niet te weigeren valt, wordt er gesproken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium