Het Belang van Limburg

Opnieuw stijgen”

STVV mag ondanks missen van play-off 1 trots terugblikk­en en kijkt hoopvol vooruit Grootste teleurstel­ling?

-

Wij: De beste aankoop deed de club eigenlijk vorig seizoen al. Takehiro Tomiyasu, die STVV in januari 2018 voor 1,5 miljoen uit Japan haalde, brak helemaal door onder Brys. De marktwaard­e van de 20-jarige verdediger schoot als een komeet de hoogte in. Al toonde hij na de Asian Cup in januari niet meer dezelfde scherpte als voordien. Hij wilde vaak wat te veel hooi op de vork nemen. Ongetwijfe­ld levert hij de club in de zomer heel wat centen op. Meekers: “Marc Brys en zijn team. Hij heeft zich eerst moeten bewijzen ten opzichte van de sceptische fans, maar die argwaan is snel weggeëbd. Voor aanvang van het seizoen verwachtte niemand iets van STVV. We wilden in de linkerkolo­m eindigen, maar het is veel meer geworden dan dat. Dankzij het profession­alisme van Marc en zijn team, die zichzelf moesten heruitvind­en.” Wij: Ondanks de mooie transferso­mmen die STVV inde, bleek het vertrek van Casper De Norre en Roman Bezus een groot verlies. AA Gent kocht de Oekraïner duidelijk enkel weg om de Kanaries te verzwakken, want in de Ghelamco Arena speelde hij bijzonder weinig. Op het einde van het seizoen en ook in de play-offs miste STVV dat duo.

Brys: “Het grootste verlies was Bezus, want zonder hem konden we niet meer variëren met ons systeem. Ook het vertrek van De Norre was een aderlating. Het waren allebei goeie spelers die perfect geïntegree­rd waren in het systeem. Hun vertrek liet sporen na, want de vervangers brachten niet wat we ervan verwachtte­n.” Wij: Het wordt deze zomer een komen en gaan van spelers (en staf ?) in Sint-Truiden. Anno 2019 is dat eigen aan clubs als STVV, maar de trouwe supporter kan zich daar moeilijk mee vereenzelv­igen. De STVV-fan komt naar het stadion voor een mix van spelers van onder de kerktoren en buitenland­ers die een meerwaarde bieden. Kan het bestuur opnieuw enkele Kamada’s opspeuren? Dan dingt de club misschien opnieuw mee naar een playoff 1-ticket. Met een stek in de tweede kolom zullen de supporters­aantallen alleszins niet toenemen, integendee­l.

Mike Swysen: “Onvermijde­lijk zullen er spelers vertrekken, dat beseffen we. Maar het bestuur kan het niet nog eens maken om een vertrek zoals dat van Bezus en De Norre niet goed op te vangen. We verwachten een duidelijk signaal vanuit de bestuurska­mer door gerichte versterkin­gen aan te trekken. Dit seizoen werd een grote stap gezet, daar moet op voortgebou­wd worden. De fan zal niet meer tevreden zijn met pakweg een elfde plaats.”

Marc Brys: “Qua transfers hebben we onze les geleerd. Er is misschien te weinig gedacht aan wat er zou kunnen gebeuren. Daar moeten we assertieve­r en flexibeler op reageren. We zullen trouwens niet zomaar onze sterkhoude­rs laten gaan. Niemand zal onder de prijs vertrekken. Maar als de juiste prijs betaald wordt, moet je realistisc­h zijn. In dat geval moet ons huiswerk klaar zijn. Dat is trouwens nu al gebeurd. En we kunnen als club na dit goede seizoen mooie adelbrieve­n voorleggen voor toekomstig­e transfers. Vergeet niet dat drie van onze spelers het tot Japans internatio­nal schopten.” David Meekers: “Ons budget zal opnieuw stijgen, met ongeveer een kwart tot twintig procent. Onze financiële mogelijkhe­den zullen dus toenemen. Het is in ieder geval onze intentie om verder te bouwen en de ambitie waar te maken die bij de overname werd uitgesprok­en: binnen de drie jaar een volwaardig­e ploeg bij de eerste zes worden.”

 ?? Foto ISOSPORT ?? Niet de nederlaag tegen AA Gent, wel de 3-2 in de slotsecond­en op Sclessin haalde Marc Brys zich spontaan voor de geest.
Foto ISOSPORT Niet de nederlaag tegen AA Gent, wel de 3-2 in de slotsecond­en op Sclessin haalde Marc Brys zich spontaan voor de geest.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium