Het Belang van Limburg

En of ze fier zijn op hun mannen. Spelersvro­uwen Jody, Leen, Laura, Laura en Iris waren erbij toen KRC Genk kampioen speelde. “Wij kunnen nogal hevig zijn”, lachen Laura (26) en Laura (22), respectiev­elijk de verloofde van Leandro Trossard en de vrouw van

- Hanne DE BELIE

“Forza Racing!”, roepen de spelersvro­uwen in koor. Ze vierden de titel samen met hun mannen: van de spelersbus en het Stadsplein in Genk tot in de vroege uurtjes in de Hasseltse Versuz. “Ik ben zo ongeloofli­jk trots”, zegt Laura Hilven (26), die op 22 juni in het huwelijksb­ootje stapt met kapitein Leandro Trossard. “Onbeschrij­flijk”, lacht Leen Vaes (21), de vriendin van Bryan Heynen die na tien minuten scoorde tegen Anderlecht. “Ik werd zot. Met die goal heeft Bryan geschieden­is geschreven. Dat voelt zooo goed.” Ze gaan naar elke match kijken. Uit en thuis: ze zijn er altijd bij. Met de vrouwen onder elkaar, of met familie. “Voor ik met Séba samen was, kende ik helemaal niets van voetbal”, bekent Laura Tibo (22), sinds 2016 mevrouw Dewaest. “Nu weet ik zelfs wat buitenspel is.” Laura Trossard: “Ik kende nul komma nul van voetbal. Intussen is dat 200 procent.”

Whats App

Ze hebben ook een Whats Appgroepje met alle spelersvro­uwen en spreken soms af buiten het voetbal. “We zitten in hetzelfde verhaal”, zegt Leen. “Als onze agenda het toelaat gaan we samen wel eens iets eten of ontbijten”, vertelt Laura Trossard. “Soms gaan we ook samen met de mannen naar de Versuz. Dit seizoen is dat maar één keer gelukt. Het is zo druk geweest: Europees, de beker, de gewone competitie... Ze zijn altijd ver geraakt. Dat ze kampioen zijn, maakt het helemaal af. Het is altijd Leandro zijn droom geweest om kampioen te worden met Genk. Dat hij nu als Limburger en als kapitein van zijn ploeg kampioen kan spelen, is een heel mooi einde van een heel mooi seizoen.”

Niet voor zijn stomme Ford

Toen ze hun man leerden kennen, wisten de meeste vrouwen niet dat hij voetbalde op hoog niveau. Laura Dewaest: “Ik vroeg aan Séba wat hij deed. Ik ben voetballer, zei hij. Jaja, je voetbalt maar dat is een hobby, reageerde ik. Wat doe je dan echt? Wat is je beroep?” (lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium