Het Belang van Limburg

De vrouwen achter de

-

“Ik heb Leandro via Instagram leren kennen”, vertelt Laura Trossard. “Hij was toen nog maar achttien, ik twintig. Ik heb een foto van hem geliked: hij poseerde voor een auto. Een stomme Ford. Ik was dus geïnteress­eerd in Leandro, niet in de auto (lacht). Dan heeft hij een foto van mij geliked en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik wist niet dat hij voetballer was.”

“Ik wist het wel”, zegt Jody, sinds anderhalf jaar de vriendin van Dries Wouters. “We waren al lang vrienden en plots is de vonk overgeslag­en.”

Iris en Casper De Norre zijn jeugdliefj­es: ze zijn al vijf jaar samen. “We zaten samen op school in Tongeren”, vertelt ze. “Hij speelde bij Standard en zat op internaat. We zijn er dus samen in gegroeid.” Ook Leen en Bryan Heynen zijn al vijf jaar samen. “Sinds ik vier jaar was, ging ik met papa mee naar Genk kijken”, vertelt ze. “Ik heb Bryan leren kennen via een vriend.”

Last ontnemen

Enkele van de dames studeren nog. Laura en Laura hebben hun handen vol met zorgen voor hun kindje én hun man. Zowel Thiago Trossard als Luna Dewaest zijn twee jaar. “Ons beroep? Huismama”, lachen de Laura’s. “Het is onze taak om onze man te steunen en het is heel belangrijk dat wij hen de last ontnemen”, legt Laura Trossard uit. “Wij nemen de zorg van ons kind op ons. Leandro moet zorgen dat hij genoeg slaapt. Als Thiago wakker is, sta ik op. Gelukkig slaapt hij intussen ’s nachts meestal door. Als we ’s morgens opstaan, mag Thiago wel niet te veel lawaai maken zodat Leandro niet wakker wordt. Ik doe alles in huis: de was en de plas, opruimen… Ik ben de huis-, tuin-en keukenmeid.” (lacht)

“Wij wonen nu nog niet samen, dus ik weet niet hoe het bij ons gaat zijn. Maar Casper zijn kamer is altijd picobello”, vertelt Iris, de vriendin van Casper De Norre. “Die man wil ik ook”, grapt Laura Trossard. “Op dat vlak heb ik geen geluk met Leandro. Maar dat is dan ook mijn job: het zo gemakkelij­k mogelijk maken voor hem, zodat hij zich thuis geen zorgen moet

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium