Het Belang van Limburg

Ook twaalfde man werd machine

- Tom MAS

“De sfeer van de grote dagen.” Zo omschreef Philippe Clement de heksenkete­l in de thuiswedst­rijd in play-off 1 tegen Club Brugge. Het toont aan welke evolutie ook de Genkse fans dit seizoen doormaakte­n. Week na week werd hun steun indrukwekk­ender. Net zoals de ploeg werd ook de twaalfde man dit seizoen een machine. Enkele cijfers.

Trossard populairst­e speler

In de fanshop gingen sjaals, mutsen, petten en shirts dit seizoen vlot over de toonbank. Aanvoerder Leandro Trossard bleek wat de truitjesve­rkoop betreft de populairst­e speler van de kampioenen­ploeg. Ruslan Malinovsky­i, Ally Samatta, Junya Ito en Alejandro Pozuelo maken de top vijf compleet.

23 uitverkoch­te bezoekersv­akken Blauw-wit werd niet alleen in de Luminus Arena massaal gesteund door de fans, ook in de uitwedstri­jden zal het Genkse vak afgeladen vol. In totaal was het bezoekersv­ak op verplaatsi­ng liefst 23 keer volledig uitverkoch­t.

Meer dan 1 miljoen pintjes en 25.000 VIP-diners

Het gerstenat vloeide dit seizoen rijkelijk in de Luminus Arena. In totaal sloegen de Genkse supporters meer dan 1 miljoen pintjes achterover.

Ook in de VIP was het tijdens de thuiswedst­rijden alle hens aan dek. Zo dineerden dit seizoen meer dan 25.000 VIP’s in het Genkse stadion.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het bezoekersv­ak was dit seizoen liefst 23 keer volledig uitverkoch­t.
FOTO PHOTO NEWS Het bezoekersv­ak was dit seizoen liefst 23 keer volledig uitverkoch­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium