Het Belang van Limburg

Dromen van Messi en De Bruyne

KRC Genk derde keer naar Champions League

- Marnik GEUKENS

De vierde landstitel levert KRC Genk niet alleen eeuwige roem in België op. Er hangt ook – en vooral – een derde ticket voor de Champions League aan vast. Op donderdag 29 augustus weet Racing welke drie topclubs naar Genk afzakken, op de loting worden acht groepen van vier samengeste­ld.

Omdat Racing Genk hoogstwaar­schijnlijk in de vierde en laatste bokaal zal terechtkom­en, zullen daar in elk geval kleppers tussenzitt­en. Pot 1 is op dit moment al gevuld met Manchester City, Barcelona, Juventus, PSG, Zenit Sint-Petersburg en de winnaars van de Champions League en Europa League. Verder zijn ook Real Madrid, Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Bayern München, Dortmund, RB Leipzig, Napoli en Salzburg al zeker van de partij.

Speeldata

De Genkse fans kunnen dus al dromen van een clash met Messi of Ronaldo. Of een weerzien met De Bruyne of Courtois. De loting vindt op donderdag 29 augustus plaats in Monaco. Ook de zes speeldagen in de groepsfase liggen al vast: 17-18 september, 1-2 oktober, 22-23 oktober, 5-6 november, 26-27 november en 1011 december. (mg)

 ?? FOTO AFP
REUTERS
FOTO ?? Lionel Messi.
Kevin De Bruyne.
FOTO AFP REUTERS FOTO Lionel Messi. Kevin De Bruyne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium