Het Belang van Limburg

Wat maakt het boek apart?

-

De verweving met eigen lief en leed. Niet overheerse­nd, als achtergron­d, ondergrond. Sinds 2000 woonden hij en zijn vrouw in Parijs “gelukkig en verwonderd dat we het voor elkaar gekregen hadden om te ontkomen aan de wereld van de grote corporatie­s en de kantoorban­en en dat we nu in Parijs woonden, nog wel beiden met een auteurscon­tract op zak.”

Als het schrijven even niet meer wilde, “als een zin of een alinea rust of innerlijk beraad van node had, begon ik te spelen.” Hoe gelukkig → Philipp Blom, Een Italiaanse reis. Een zoektocht naar de herkomst van mijn viool, uitg. De Bezige Bij, 2019, vert. W. Hansen, 332 blz., hardcover, geïllustre­erd, 29,99 euro, e-boek: 12,99 euro. kan een schrijver zijn, vijf hoog aan de voet van Montmartre?

Na 9/11 verloor Blom zijn spaargeld, hij werd ziek, en zat in schulden toen hij op zekere dag ontdekte dat zijn viool was gestolen. Hij heeft ze nooit meer teruggezie­n. Het geld van de verzekerin­g hadden ze nodig om in leven te blijven: “Wij zagen ons gedwongen mijn viool op te eten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium