Het Belang van Limburg

“Acht Genk-spelers: in Limburg gaan ze blij zijn”

-

DOELMAN:

Danny Vukovic (KRC Genk)

“Niet makkelijk. Je hebt Ochoa en Bolat die dit seizoen goede periodes kenden, maar doe mij dan toch maar Vukovic van Genk. Hij heeft dit seizoen veel progressie geboekt en toch ook een paar belangrijk­e reddingen gedaan. Tegen Anderlecht opnieuw toen Santini alleen voor hem opdook. Daar bleef ie goed staan. Gewoon een goede, betrouwbar­e sluitpost die de balletjes tegenhoudt. Meer moet je niet wensen.”

DEFENSIE:

Joakim Maehle (KRC Genk) - Takehiro Tomiyasu (STVV) – Stefano Denswil (Club Brugge) – Jere Uronen (KRC Genk)

“Om eerlijk te zijn vond ik Clinton Mata heel sterke play-offs spelen, maar hij kan dit alleen in een systeem met drie centrale verdediger­s. Op de rechtsacht­er vond ik het nooit zoveel. Dus kies ik voor Maehle. Aanvallend vind ik hem heel goed, verdedigen­d iets minder. Positionee­l is er iets niet helemaal in orde met hem.” “Centraal heeft Dewaest het fantastisc­h gedaan, toch stak hij er net niet genoeg bovenuit voor mij. Denswil van Brugge speelde een heel sterk seizoen. Doe die dan maar. Misschien is het voor hem eens tijd om een stapje te zetten gezien zijn leeftijd (26 jaar, nvdr.). Al moet ik zeggen dat er niks mis is met je hele leven voor Brugge te spelen. Naast Denswil zet ik Tomiyasu van STVV. Hij haalt de laatste twee maanden zijn niveau niet meer, maar we kiezen graag voor jong talent. Hij heeft zijn klasse in het begin van het jaar zeker laten zien.” “De linksback vond ik het moeilijkst­e. Laifis komt in aanmerking, maar dat vind ik geen vleugelver­dediger. Brugge speelt met drie en verder vind ik niemand in de competitie top. Doe dan maar Uronen. Dan zijn alle Limburgers content.”

MIDDENVELD:

Sander Berge - Bryan Heynen – Ruslan Malinovsky­i (allen KRC Genk)

“Dit moet geen verrassing zijn. Ik heb al vaker aangegeven dat ik helemaal gek ben van dat Genkse middenveld. Na Pozuelo vond ik het zelfs nog beter. Malinovsky­i is mijn Gouden Schoen. Berge is wat mij betreft potentiële Europese top en Heynen heeft zich geweldig ontwikkeld. Beter kan dus niet.”

“Helaas heb ik nu geen plaats voor Yari Verschaere­n van Anderlecht. Dat ventje kan zo goed voetballen. Een lust voor het oog. En Razvan Marin krijgt nog een eervolle vermelding, ook al vertrekt hij straks naar dat verdomde Ajax.”

VOORHOEDE:

Krépin Diatta (Club Brugge) – Ally Samatta (KRC Genk) – Leandro Trossard (KRC Genk)

“Diatta is een leuk spelertje. Eigenlijk heeft die alles: hij kan een mannetje voorbij dribbelen, is snel, heeft een goeie voorzet, scorend vermogen, … Wel een jongen die het ver kan schoppen. Het zou een goede vervanger voor Trossard bij Genk zijn. (lacht) Nee, die laat Brugge niet naar een concurrent gaan.”

“Op links kan ik niet om Trossardje heen. Hij heeft even een dipje gehad, maar is door die aanvoerder­sband nog beter geworden. Rijp voor de volgende stap. En ja, de spits. Het schijnt dat Harbaoui officieel topschutte­r is, maar dat vind ik zo’n onzin. Een goal in play-off 2 kun je niet vergelijke­n met een goal in play-off 1. Die regel moeten ze eens veranderen. Uit protest kies ik voor Samatta. Hij scoort niet alleen, maar werkt ook voor de ploeg. Moeten jullie de trainer van het jaar nog hebben? Ook hier iemand van Genk: Flippie Clement. Daar zal iedereen het wel over eens zijn, zeker?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium