Het Belang van Limburg

Belcar vol Norma’s en Lambo’s

-

Een beetje ondergesne­euwd door de comeback van de DTM gaat dit weekend ook onze nationale Belcar van start. Op de grid liefst 50 wagens en ook één ex-F1-rijder.

De Belcar start dit weekend met liefst tien Norma’s op de grid. De proto’s maken nu divisie 1 uit en de strijd wordt hevig. De kampioenen van Russell Racing (Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en de broers Thiers) komen terug en klokten gisteren de snelste oefentijd, maar hun Norma komt nu van PK, het Hasseltse team dat onthoofd is door de schorsing van Anthony Kumpen. Diens teammaats hebben elders een onderkomen gevonden op een Norma: Tom Boonen bij Deldiche met Sam Dejonghe, Bert Longin met zoon Stienes bij Krafft Racing. Belcar 2 bestaat uitsluiten­d uit Porsches, en op een Cayman vinden we dit weekend een opmerkelij­ke gastrijder terug: Robert Doornbos, ooit nog Red Bull-rijder in de F1, kruipt na zes jaar weer achter het stuur.

De andere topklasse is Belcar 3, waarin de Lamborghin­i Huracan SuperTrofe­o is ondergebra­cht. Daarvan starten er liefst vier. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens waren gisteren het snelst voor het Peltse Belgium Racing. Koen en Kris Wauters rijden met een gelijkaard­ige auto bij Independen­t Motorsport­s en ook het Neeroeters­e EMG zet een Lambo in voor Ward Sluys en Bas Schouten.

 ?? FOTO JG ?? De Lambo van Derdaele.
FOTO JG De Lambo van Derdaele.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium