Het Belang van Limburg

Drie inbrekers op de vlucht na klopjacht aan 240 km per uur

-

Drie mannen die donderdaga­vond ondanks een politieach­tervolging aan 240 km per uur en een klopjacht met heli toch konden ontkomen, waren klaarblijk­elijk op inbrekersp­ad.

Het waren agenten van politie LRH die de BMW met drie inzittende­n eerst in het oog kregen. De agenten reden over de snelweg toen ze plots door de BMW werden ingehaald. Toen de agenden hen naar de kant wilden halen, scheurden de mannen ervandoor. Tijdens de daaropvolg­ende achtervolg­ing werden duizelingw­ekkende snelheden van 240 km/uur gehaald.

De vluchtende

automobili­st

en zijn passagiers namen vervolgens de afslag van Hoeselt, maar lang konden ze niet verder. Door hun roekeloze rijgedrag waren de achterband­en van hun wagen eraan voor de moeite. Rond 22 uur moesten ze de BMW ter hoogte van het tankstatio­n Q8 achterlate­n om het op een lopen te zetten. Tal van patrouille­s van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst en LRH zetten vervolgens een heuse klopjacht op poten. Een speurhond en politiehel­ikopter werden daarbij ingezet. Twee uur lang kamden ze de omgeving uit, maar de verdachten werden niet meer aangetroff­en, ondanks de aanwijzing­en van een buur die het drietal zag wegrennen.

Al snel werd duidelijk dat de vluchters in aanmerking komen voor het plegen van wellicht meerdere woninginbr­aken. In de BMW troffen de agenten hun buit aan.

Na de eerste vruchteloz­e zoekactie kwam later donderdagn­acht opnieuw een melding binnen dat de inbrekers gesignalee­rd waren. Opnieuw werd de omgeving door meerdere politiepat­rouilles doorzocht, maar de verdachten bleken nog maar eens spoorloos verdwenen. Het onderzoek wordt door LRH afgehandel­d.

 ?? FOTO TP ?? De BMW werd gedumpt toen de achterband­en plat bleken.
FOTO TP De BMW werd gedumpt toen de achterband­en plat bleken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium