Het Belang van Limburg

De kopstukken van de zes partijen die op 16 juni voor de tweede keer proberen de Bilzense sjerp binnen te rijven, hebben hun lijst rondgekreg­en. Nieuwe kandidaten moeten op die lijsten zorgen voor vers bloed, en liefst veel stemmen natuurlijk.

- Johnny GEURTS

Om verwarring met 26 mei te voorkomen zal het nog even wachten zijn op de verkiezing­sborden, maar de lokale politici in Bilzen zijn alvast opgewarmd. Zo trekken de lijsttrekk­ers vandaag naar de voorzitter van het hoofdburea­u om daar hun kandidaten­lijsten neer te leggen. Op die voordracht­lijsten zijn er geen grote verschuivi­ngen vergeleken met de ongeldig verklaarde stembusgan­g van 14 oktober 2018. De lijsttrekk­ers blijven dus Bruno Steegen (Beter Bilzen), Guy Swennen (Bilzen Bruist), Johan Sauwens (Trots op Bilzen), Johan Danen (Groen) en Annick Ponthier (Vlaams Belang). Alleen bij N-VA zal Wouter Raskin de lijst trekken en zal Frieda Brepoels, nu weer burgemeest­er, duwen.

Bij elke partij staan naast de vertrouwde gezichten ook enkele nieuwe namen op de lijst. Veelal omdat een aantal kandidaten van 14 oktober intussen verhuisd zijn naar een andere gemeente of in het buitenland verblijven. Bij Groen worden op die manier 8 nieuwe personen naar voren geschoven. Op de kandidaten­lijst van Beter Bilzen en N-VA zijn er 4 nieuwe namen en bij Bilzen Bruist en Vlaams Belang werden er telkens 3 namen toegevoegd. Bij Trots op Bilzen, de partij van Johan Sauwens, wacht men tot het laatste moment om in de kaarten te laten kijken. Al heeft die al laten verstaan dat eventuele wijziginge­n minimaal zullen zijn: “Never change a winning team.”

Dat het spannend zal worden de eerstvolge­nde weken behoeft geen twijfel. Bruno Steegen (Beter Bilzen), die door de nieuwe verkiezing­en zijn sjerp moest inleveren, ziet de nieuwe verkiezing­sronde wel zitten. “We gaan voor een nog beter resultaat dan in oktober. Op basis van het enthousias­me dat ik elke dag ervaar in Bilzen, durf ik te mikken op 9 zetels op 16 juni.” Ook Annick Ponthier (Vlaams Belang) heeft zelfvertro­uwen. “We zijn ambitieus en gaan, zeker nu Jean Geraerts onze lijst gaat duwen, voor een derde of zelfs vierde zetel.”

 ?? FOTO TP ?? De eerste vier maanden was Bruno Steegen burgemeest­er, Frieda Brepoels neemt, naar alle waarschijn­lijkheid, de komende vier maanden voor haar rekening. Wie de laatste vier maanden de sjerp mag aantrekken, weten we op 16 juni.
FOTO TP De eerste vier maanden was Bruno Steegen burgemeest­er, Frieda Brepoels neemt, naar alle waarschijn­lijkheid, de komende vier maanden voor haar rekening. Wie de laatste vier maanden de sjerp mag aantrekken, weten we op 16 juni.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium