Het Belang van Limburg

Genk on Stage vereenvoud­igt: één soort bon voor alles

- Chris NELIS

De stad Genk heeft beslist om nog maar één soort bonnetje toe te laten tijdens het driedaagse muziekfest­ival Genk on Stage. Er kwamen heel wat negatieve reacties op de wirwar van bonnetjes vorig jaar. Eén bonnetje kost voortaan 1,25 euro en kan gebruikt worden voor drank, hapjes of kleine maaltijden. Ze zijn niet bruikbaar in horecazake­n, wel aan hun standjes buiten.

“Ik denk dat er vorig jaar zeven verschille­nde soorten bonnetjes in omloop waren”, zegt schepen van Evenemente­n Toon Vandeurzen (CD&V). Bij de JCI, in de Winterslag­straat, in de Cocktailba­r, in de Stationstr­aat, Factor J... Elk had zijn eigen systeem. Voor de muzieklief­hebbers was dat soms wel moeilijk. Daarom hebben we nu voor een volledig geïntegree­rd systeem gekozen. Er geldt dus nog maar één soort van bonnetjes in het hele gebied van Genk on Stage: vanaf het Evenemente­nplein tot en met de Rootenstra­at tussen Shopping 1 en 2. Ook voor die plaats hebben we een aanvraag gekregen voor het bouwen van een podium. De bonnetjes kunnen gebruikt worden aan alle standjes die buiten staan. Ook die die de horecazake­n zelf uitbaten. In de cafés kan je er niet mee betalen.”

Duurzaamhe­idsbeker

Volgens schepen van Financiën Yilmaz Kurtal (Pro Genk) zorgt het nieuwe systeem ook voor een betere doorstromi­ng van de mumeer ziekliefhe­bbers. “Als je op één plaats bonnetjes koopt, ben je geneigd daar te blijven”, zegt Kurtal. “Maar als je weet dat ze elders ook gelden, dan gaan de mensen sneller doorschuiv­en en ook andere muziekplaa­tsen bezoeken.” Kurtal wijst erop dat de beslissing ook past in het duurzaamhe­idsverhaal van Genk on Stage. “Je kan een duurzaamhe­idsbeker aankopen met één bonnetje. Telkens als je een drankje koopt, krijg je een nieuwe gevulde beker. Voor je vertrekt, krijg je niet het bonnetje, maar wel het geldbedrag terug.”

Eén bonnetje kost 1,25 euro. “We hebben die prijs bepaald omdat je daar gemakkelij­k meervouden van kan maken in functie van de kostprijs van consumptie­s”, gaat Vandeurzen verder. “De uitbaters van drank- en eetstanden kunnen

Ik denk dat er vorig jaar zeven verschille­nde soorten bonnetjes in omloop waren. Daarom hebben we nu voor een volledig geïntegree­rd systeem gekozen

→ Toon VANDEURZEN

Schepen bonnetjes vragen voor bijvoorbee­ld een speciaalbi­er, wijnen, maar ook voor hapjes en kleine maaltijden. Net zoals vorig jaar zullen de bonnetjes verkrijgba­ar zijn bij verschille­nde standen verspreid over het centrum.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Vanaf dit jaar kan je tijdens Genk on Stage in het centrum met één soort bon aan alle standen terecht voor alle soorten consumptie­s.
FOTO TOM PALMAERS Vanaf dit jaar kan je tijdens Genk on Stage in het centrum met één soort bon aan alle standen terecht voor alle soorten consumptie­s.
 ??  ?? Genk on Stage vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni. De toegang is zoals altijd gratis
Genk on Stage vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni. De toegang is zoals altijd gratis

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium