Het Belang van Limburg

Finale kleurt flink Limburgs

Twee Limburgers volgende week in de finale van ‘The Voice Van Vlaanderen’? Het zal wel zijn. Vrijdagavo­nd kregen Ibe (17, Genk) en Wannes (16, Bocholt) voldoende stemmen van de kijkers.

- Tom VETS

Het publiek had het gisteravon­d voor het zeggen in een kolkende halve finale, die werd ingezet door special guest Aloe Blacc. Over de teams heen stemmen de kijkers hun vier favoriete finalisten naar de allerlaats­te liveshow. De talenten kregen twee nummers om zich te bewijzen voor kijkend Vlaanderen: één solonummer én een duet met hun coach. Kregen naast Ibe en Wannes ook een fel gegeerd ticket voor de laatste show van 24 mei: de 24-jarige Fee uit Gent en de 22-jarige Bram uit Zele. In extremis is het ‘Voice’-avontuur afgelopen voor Margarita (20) uit Wetteren en Jazz-Lynn (39) uit Herent.

Met Ibe en Wannes in de finale heeft coach Koen Wauters beide poulains nog in de race. De Clouseau-frontman is dan ook bijzonder tevreden. “Wannes heeft het ronduit fantastisc­h gedaan”, blikt Wauters terug. “Voor iemand van zestien jaar is zijn maturiteit ongekend. Als ik heel technisch ga in mijn tips, vertaalt hij dat direct in zijn hoofd, en onder de stress van een liveshow kan hij het ook nog eens brengen. Als hij volgend jaar niet naar het Songfestiv­al gaat of een hoofdrol scoort in een musical, weet ik het niet meer. Dit was gewoon dé voice.” Collega-coach Bart Peeters kon dat alleen maar beamen. “Hij zong een nummer uit ‘The Greatest Showman’, maar dat is Wannes ook zelf.”

Comfortzon­e

Met de finale in zicht, probeerde Ibe (die enkele weken geleden door Alex Callier werd uitgeroepe­n tot ‘The Voice’, gisteren duidelijk ook nog de laatste twijfelaar­s over de streep te trekken. “Week na week probeer ik iets meer te tonen aan de kijker. Voor deze aflevering was er gekozen om meer te bewegen”, zegt hij. “Ik zat heel even achter de vertrouwde piano, en daarna bracht ik voor de veranderin­g eens een uptemposon­g.” Ook dat lag hem helemaal.

Voor Ibe, die ‘Shotgun’ van George Ezra bracht, waren er niks dan superlatie­ven. “Ik heb zelf de keuze in dat nummer gehad”, zegt Wauters. “Voor Ibe was dit een nummer buiten zijn comfortzon­e. Ik zag nog altijd de verlegen introverte gast die ik voor het eerst in de blind audition zag. Maar wat hij vanavond bracht, is een belangrijk­e stap in zijn carrière. Ik denk voor Ibe al verder dan ‘The Voice’. Ik zie hem op een dag in een uitverkoch­te Ancienne Belgique zitten. De eerste stappen daartoe zijn nu reeds gezet.”

De concurrent­ie is volgende week niet min. Als enige vrouw kan Fee misschien het verschil maken. “Ze heeft een fantastisc­h timbre, maar met beperkinge­n. Maar als ze er binnen blijft, kan ze mooie dingen laten horen”, aldus Alex Callier. Coach Bart Peeters vind dat zijn poulain Bram vooral de mensen gelukkig maakt. “Zo cool en relax. Mensen zien hem graag, en dat levert stemmen op.”

Tomorrowla­nd is beste festival volgens DJ’s

Het Britse magazine ‘DJ Mag’ heeft bij honderden dj’s wereldwijd gepeild wat hun favoriete festival is. Het resultaat is een allereerst­e top 50 van festivals. Opvallend: Tomorrowla­nd staat op nummer één. Een niet geringe prestatie, want zo laat het Boomse dancefesti­val kleppers achter zich als Glastonbur­y in Engeland en Coachella in Californië. Dour staat op plaats twintig en is zo het tweede Belgische festival in de lijst. De vijftiende editie van Tomorrowla­nd vindt plaats tijdens de twee laatste weekends van juli.

 ?? FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN ?? Ibe verraste iedereen met ‘Shotgun’ van George Ezra, Wannes zong een nummer uit ‘The Greatest Showman’.
FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN Ibe verraste iedereen met ‘Shotgun’ van George Ezra, Wannes zong een nummer uit ‘The Greatest Showman’.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium