Het Belang van Limburg

Dieven weg met koperen afvoerbuiz­en van kerken

-

Koperdieve­n hebben dit weekend opnieuw toegeslage­n in Voeren. Onbekenden zijn voor de tweede maal op een rij aan de haal gegaan met koperen afvoerbuiz­en van de Sint-Martinuske­rk van Sint-Martens-Voeren. De diefstal werd dit weekend vastgestel­d. Midden december gingen koperdieve­n ook reeds aan de haal met een veertigtal meter koperen afvoerbuiz­en van de Sint-Petruskerk van Sint-Pieters-Voeren. In het voorjaar werden de afvoerbuiz­en van de kerk in Sint-Martens-Voeren al gestolen. Ook nu werden de afvoerbuiz­en (naar schatting een 25-tal meter) van de muren van de Sint-Martinuske­rk gerukt. Beide kerken werden de voorbije maanden en jaren gerestaure­erd. In Sint-MartensVoe­ren waar intussen de buizen vernieuwd werden volgens de voorschrif­ten, werden koperen buizen van het kerkgebouw meegenomen. De verantwoor­delijken van het kerkbestuu­r van de Sint-Martinuske­rk hebben opnieuw aangifte gedaan bij de politie van de zone Voeren die een onderzoek instelt. Omdat het over een historisch gebouw gaat, konden er geen plastic afvoerbuiz­en na de eerste diefstal geplaatst worden.

Oudsbergen heeft zaterdagmo­rgen rond 2.15 uur ‘alarm’ geblazen bij een ademtest. De man stond met zijn wagen op de Europalaan stil. Een vrouw was in de berm aan het braken. De bestuurder had blijkbaar een glas te veel op. Hij moest zijn rijbewijs tijdelijk afgeven.

In de Oude Kerkstraat heeft de politie zaterdagmo­rgen om 3 uur een zwalpende wagen van de baan gehaald. De 41-jarige bestuurder uit Dilsen had te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokke­n.

Het rijbewijs van een 47-jarige Dilsenaar is ingetrokke­n nadat de politie de man slapend achter het stuur van zijn auto aantrof op de Europalaan in Dilsen. De motor draaide nog, de lichten brandden en de muziek speelde luid. De man legde een positieve ademtest af. De wagen stond langs de weg aan het gemeentehu­is. Van onder de motorkap steeg rook op. Onder de auto lag een plas koelvloeis­tof. De bestuurder wist niet wat er was gebeurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium