Het Belang van Limburg

“Goed dat ik Axel Witsel goed ken”

-

Neen, op clubniveau is er nog steeds geen akkoord tussen Borussia Mönchengla­dbach en Borussia Dortmund, maar dat belet Thorgan Hazard niet om al openlijk over zijn nieuwe club te spreken.

Ook zaterdag, nota bene nadat Hazard het met Mönchengla­dbach thuis moest opnemen tegen Dortmund (0-2), deed de middenveld­er dat. Vooral een mogelijk weerzien met collegaRod­e Duivel Axel Witsel stemde Hazard gelukkig. “Hij is iemand met wie ik heel regelmatig weleens praat”, vertelde Hazard bij Eleven Sports. “Het is goed dat er bij Dortmund iemand rondloopt die ik al ken, ik hoop dat mijn integratie er heel goed door zal verlopen. Of hij me aangemoedi­gd heeft te komen? Neen, dat had ik eigenlijk helemaal niet nodig.” Dortmund schopte het dit seizoen tot de achtste finales van de Champions League en streed tot de laatste speeldag mee voor de Duitse titel. “Ik heb Thorgan gezegd dat hij zich maar beter haast, want we hebben hem nodig”, reageerde ook Witsel op de nakende transfer van Hazard. “Iedereen kent hem, hij kent de competitie en onze speelstijl ligt hem. Hij past hier zeker.”

Enkel nog dat clubakkoor­d, dus. Met een stevig gat tussen vraag – 40 miljoen euro – en aanbod – 25 miljoen euro – zal daar nog een aardig potje over onderhande­ld worden. Hazard werd in 2014 door Chelsea uitgeleend aan Mönchengla­dbach, een jaar later nam het hem definitief over voor een bedrag van acht miljoen euro. Winst maken Die Fohlen dus zeker.

 ?? FOTO PN ?? Thorgan Hazard en Axel Witsel tégen elkaar, volgend seizoen zijn ze dus ploegmaats.
FOTO PN Thorgan Hazard en Axel Witsel tégen elkaar, volgend seizoen zijn ze dus ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium