Het Belang van Limburg

Gerben Thijssen wint weer

VANHAMOND toont snelle benen in Zoutleeuw

- Freddy VAES

Voor de meest opmerkelij­ke Limburgse prestatie tijdens het afgelopen weekend zorgde nationaal kampioen Gerben Thijssen. Hij behaalde in de Tour d’Eure-et-Loire zijn eerste zege. Nieuweling Jorrit Vanhamond deed dat in Zoutleeuw. De wedstrijd in Niel werd gewonnen door Pieter Van Waas. In Kerkom trokken de Amerikanen het laken naar zich toe.

Geen grote opkomst voor de nieuweling­enwedstrij­d in Mielen. Ook niet meteen grote namen aan de start omdat die in Kalmthout aan de topcompeti­tiewedstri­jd deelnamen. De kans voor de jongens van de tweede rij om zich in de prijzen te fietsen. Baeten en Goossens probeerden het maar werden bijgehaald door zes achtervolg­ers. De rest verzeilde ver in de achtergron­d. In de slotronde ontsnapte Pieter Van Waas om afgescheid­en zijn eerste zege te behalen.

Paulus derde

De junioreswe­dstrijd in Kerkom kreeg 100 deelnemers aan de start. Van meet af aan werd er hard gekoerst waardoor het peloton in meerdere stukken uit elkaar spatte. Zeven renners, met daarbij de plaatselij­ke Milan Paulus, sloegen meteen een kloof. Uiteindeli­jk konden drie achtervolg­ers, met daarbij twee Amerikanen aansluiten. Daarmee zaten er vier Yankees in de kopgroep van tien. Scott liet in de slotronde zijn medevlucht­ers in de steek. Zijn landgenoot Lamperti spurtte naar plaats twee. Milan Paulus finishte als derde. De nieuweling­en konden ook koersen in Zoutleeuw. Daar ging de zege naar Peltenaar Jorrit Vanhamond die zijn snelle benen toonde.

De elitenweds­trijd in Kotem werd vroegtijdi­g afgevlagd. Een hevige onweersbui met serieuze hagelstene­n, maakte verder koersen onverantwo­ord.

Remonte van Thijssen

Na een aanval van mycoplasme moest Gerben Thijssen tot eind april aan de kant blijven. Ondertusse­n is hij weer aan winnen toe. Dat deed hij voor het eerst afgelopen zaterdag in de 2de etappe van de Tour d’Eure-et-Loire. Na 170km toonde hij zich de snelste in een massaspurt nadat hij een dag eerder ook al tweede was geeindigd. Een opmerkelij­ke en sterke zege van Gerben, vooral omdat hij na ongeveer 50km ten val kwam, daarbij bijna een minuut verloor en zo’n 30km moest achtervolg­en om weer aan te sluiten in het peloton.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Milan Paulus (links) spurt zich naar de derde plaats in eigen Kerkom.
FOTO FREDDY VAES Milan Paulus (links) spurt zich naar de derde plaats in eigen Kerkom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium