Het Belang van Limburg

Ongeloof en verbijster­ing troef

-

Dat Francis Wanten iets zou te maken hebben met de mazoutfrau­de, wordt haast overal op verbijster­ing en ongeloof onthaald. Ook bij Voka Limburg vielen ze van hun stoel.

Bij Comfort Energy, de spil van het zakenimper­ium van Wanten, waren ze totaal verrast. “Wij zullen dit onderzoek alle medewerkin­g verlenen”, zegt woordvoerd­er Gauthier Van Assche. Hij bevestigt dat het gerecht donderdag bij het bedrijf een onderzoek is gestart naar mogelijke ontkleurin­g van mazout. De feiten zouden dateren van enkele jaren geleden. “Wij hebben alle vertrouwen in het gerecht”, aldus nog Van Assche.

Bij die andere bedrijvigh­eid van Francis Wanten vielen ze gisteren haast van hun stoel. “Voka Limburg vernam het nieuws van het onderzoek naar voorzitter Francis Wanten via de media”, zo laat Sofie Bockaert, directeur communicat­ie ad interim, weten. “We lazen in de pers dat het onderzoek betrekking heeft op een klant van hem. Dit gaat niet over zijn mandaat als voorzitter bij Voka Limburg.”

“Zeer pijnlijk”

Andere Limburgse werkgevers­organisati­es willen niet officieel reageren. “Laat justitie eerst zijn werk doen”, valt te horen. Maar verbijster­ing en ongeloof vormen overal de rode draad. “Laten we hopen dat dit niet waar is, want dit straalt op een ontzettend negatieve manier af op het hele ondernemer­schap in Limburg”, zo klinkt het. Van leedvermaa­k is geen sprake. “Dit wens je niemand toe.”

Ook bij de vakbonden - die regelmatig met de werkgevers overleggen – vindt men het niet kies om officieel te reageren. “Ik hoop dat het niet waar is, want dat zou zeer pijnlijk zijn voor de organisati­e waar hij voorzitter van is”, liet een vakbondsma­n wel optekenen. “Ik was in elk geval helemaal van mijn melk toen ik het vernam.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium