Het Belang van Limburg

Chauffeur na horrorcras­h op E313: “Enkel stijve benen”

- Koen SNOEKX

Eén dag na zijn horrorcras­h op de E313 in Diepenbeek, waarbij zijn wagen over de kop ging na een botsing met een truck, beseft Vincent Artoos (31) hoeveel geluk hij heeft gehad: “Ik hou er alleen wat stijve benen aan over.”

DIEPENBEEK - Vincent Artoos uit Heist-op-denBerg reed donderdag om iets na half vier met zijn wagen over de E313 in de richting van Bilzen, toen het iets voorbij de snelwegpar­king van Diepenbeek helemaal misging. “Ik had net een inhaalmano­euvre gedaan en reed op de linkerrijs­trook, toen het plots zwart werd voor mijn ogen”, getuigt hij één dag na de horrorcras­h. “Wellicht door een onopletten­dheid - het ging allemaal zo snel - ben ik na het inhalen met mijn wagen lichtjes naar rechts uitgeweken en ben ik vol achterop een truck gereden.”

Hoop schroot

Op videobeeld­en, gemaakt door een dashcam vanuit een achterligg­ende vrachtwage­n, is te zien hoe Vincents wagen na de crash naar links gekatapult­eerd wordt, verschille­nde keren over de kop gaat, tegen de vangrail botst en uiteindeli­jk zwaar beschadigd weer op zijn wielen terechtkom­t in het midden van de snelweg. Van het voertuig blijft niet meer over dan een hoop schroot. “Toen mijn wagen tot stilstand was gekomen, zat ik nog altijd achter het stuur”, zegt Vincent. “Maar ik wist niet goed wat er gebeurd was. Ik ben zelf uit mijn auto gestapt en als bij wonder voelde ik amper pijn.”

Heftige beelden

De hulpdienst­en kwamen kort daarna ter plaatse, maar medische hulp bleek voor Vincent niet nodig. Eén ding was voor hem wel meteen duidelijk. “Ik zag meteen dat er van mijn auto niets meer over was. Hij is perte totale.”

Al is dat misschien nog het minste van Vincents zorgen. Nadat hij vrijdagavo­nd de beelden van het ongeval onder ogen kreeg, beseft hij maar al te goed hoeveel geluk hij heeft gehad. “Die beelden zijn echt heftig. Ik moet echt wel een heel goede engelbewaa­rder hebben. Dat hebben al veel mensen tegen mij gezegd. Goed ook dat ik mijn gordel droeg en dat de airbag is afgegaan, want anders had ik dit waarschijn­lijk niet meer kunnen navertelle­n.” Vincent bekomt nu thuis van de crash. “Al heb ik eigenlijk nauwelijks klachten. Alleen mijn benen zijn een beetje stijf.”

 ?? FOTO HBVL ?? Donderdag om iets na half vier reed Vincent Artoos met zijn wagen over de E313 in de richting van Bilzen, toen het plots grondig misging.
FOTO HBVL Donderdag om iets na half vier reed Vincent Artoos met zijn wagen over de E313 in de richting van Bilzen, toen het plots grondig misging.
 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? Een dashcam filmde de spectacula­ire crash waarbij Vincent meerdere keren over de kop ging.
Foto HBVL Een dashcam filmde de spectacula­ire crash waarbij Vincent meerdere keren over de kop ging.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium