Het Belang van Limburg

United stunt in Charleroi na ongelofeli­jk slot

United pakt overwinnin­g na onwaarschi­jnlijke slotfase

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United is met een enorme stunt aan de play-offs begonnen. De troepen van coach Lynch gingen vrijdagavo­nd met 84-86 winnen in Charleroi, na een knotsgekke slotfase. Als United zondag thuis wint, plaatst het zich voor de halve finale. Bij verlies volgt dinsdag een derde en beslissend­ematch in Charleroi.

“Wat een geweldige wedstrijd!” glunderde United-coach Brian Lynch. “We hebben alles gegeven. We waren dan ook gestart met het geloof dat we konden winnen. We leden slechts negen turnovers, wat aantoont dat we de defensieve druk van Charleroi konden weerstaan.”

Met driepunter­s van Mukubu en Carrington en onder impuls van een sterke Spicer inside liep United 12-19 uit. Twee bommen van Morris zorgden dat die voorsprong een tijdje behouden bleef. Beane maakte halfweg het tweede quarter gelijk, waarna Libert Charleroi op voorsprong bracht. Niet voor lang want na dunks van Spicer (2x) en Dedroog stonden de Limburgers opnieuw aan het commando.

“Het was opnieuw geweldig om te zien hoe sterk Leander inviel”, zei Lynch over de jonge Limburger. “Het was zijn eerste play-offwedstri­jd, daarom was ik nog voorzichti­g om hem in te brengen. Maar hij is een echte energiebom en speelt heel intelligen­t.”

Onsportiev­e fout

“Wij toonden niet de intensitei­t die je moet hebben in een play-offwedstri­jd”, sakkerde Pascal Angillis in het verliezend­e kamp. “We werden gedomineer­d onder de borden. We lieten Limburg te veel shotten en daarin zijn ze juist de gevaarlijk­ste ploeg van de reeks.”

United begon de tweede helft met veel vertrouwen en inzet. Maar bij 55-64 stokte de Limburgse machine. In drie minuten tijd kantelde de wedstrijd in het voordeel van Spirou. United kon nog wel rebounds pakken, maar vond heel moeilijk de weg naar de ring. Maar dan volgde er een onwaarschi­jnlijke slotfase. Charleroi leek de overwinnin­g al aan het vieren, toen Hervelle op vier seconden van het einde een onsportiev­e fout maakte. Mukubu twijfelde niet aan de vrijworpli­jn en Carrington gooide on the buzzer een bom binnen. “De refs bekeken de beelden, dus zal de fout wel juist gefloten zijn”, aldus Angillis over de slotfase. “Daar mogen we het dus niet op steken. We maken gewoon de ene fout na de andere. Carrington had nooit de kans mogen krijgen om een driepunter te shotten.““Dit is nog maar de eerste wedstrijd”, blijft Lynch voorzichti­g. “Er is nog geen reden om te vieren.” QUARTERS: 20-24, 20-23 (40-47), 26-18 (66-65), 18-21.

SPIROU CHARLEROI: 26/57 shots (8/28x3), 24/27 vw, 36 rebounds, 24 fouten, HUNT 4+4, LIBERT 4+6, SOROKAS 0+3, MOBLEY 13+8, HAMMONDS 2+7, Hervelle 2+0, Beane 8+6, Penninck 0+0, Katic 2+6, Marchant 5+4.

HUBO LIMBURG UNITED: 29/69 shots (11/30x3), 17/23 vw, 38 rebounds, 26 fouten, CARRINGTON 5+13, MUKUBU 6+4, DEPUYDT 2+2, SPICER 17+5, UNRUH 2+6, Carter 3+3, Morris 9+2, Delalieux 0+0, Dedroog 3+2, Price 0+2.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Vreugde bij coach Brian Lynch (r) en co.
FOTO PATRICK SMETS Vreugde bij coach Brian Lynch (r) en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium