Het Belang van Limburg

De inzet: 2de of 3de voorronde Europa League

Leganes en Valladolid azen op Bolat

-

onze krant. Dat was niet alleen terecht, het getuigt ook van veel respect voor het werk van Bölöni. Hij voegde eraan toe: “Er is geen enkele reden om iets te veranderen. Tenzij hij dat zelf aangeeft.” Ook dat is natuurlijk een optie: dat Bölöni zelf aangeeft dat het na twee jaar op is. Hij verlengde vorige zomer wel voor twee jaar, maar hij wordt er niet jonger op en denkt ook aan zijn gezondheid én zijn gezin. Dat hij vierhonder­d kilometer verwijderd is van dochter Eszter en haar twee ukkies in Nancy steekt hem natuurlijk tegen.

Ook Bölöni liet nog niet in zijn kaarten kijken. Hij gaf intern zélf aan dat er best pas na het seizoen zou worden gesproken over de toekomst. En ons stuurde hij gisteren met een kluitje in het riet. “Ik merk dat mijn plannen jullie geweldig interesser­en, maar ik wil er nu nog niet op ingaan.” Dat hij in België elders aan de slag gaat, lijkt op dit moment onwaarschi­jnlijk. De geruchten dat Marc Coucke in hem de ideale resultaten­coach zag, zijn niks meer waard sinds Vincent Kompany bij Anderlecht werd aangesteld. Een jaar geleden sprak Bölöni nog wel met Gent-voorzitter Ivan De Witte, maar ook de Buffalo’s zijn nu niet aan de orde.

Kwartiertj­e rijden voor Leko

Rest de vraag: wat als we straks effectief bye bye Bölöni moeten zeggen? Wie volgt hem dan op? Ivan Leko, goed aangeschre­ven bij Antwerp, komt dan sowieso in beeld. De 41-jarige Kroaat staat na zijn afscheid bij Club Brugge ook open voor een nieuwe Belgische topzeslub en dat ís Antwerp sinds dit seizoen. Hij woont bovendien in Schilde, op amper een kwartiertj­e van Deurne-Noord. Een recente kampioenen­maker mét revanchege­voelens: dat zou Gheysens wel zien zitten.

Antwerp-Charleroi

ZONDAG 14.30 UUR SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge De winnaar van de match tussen Antwerp en Charleroi gaat Europa in, maar weet nog niet precies de bestemming: de tweede of derde voorronde van de Europa League. Dat hangt af van KV Mechelen. Als KV veroordeel­d wordt in de zaak Propere Handen en niet Europees mag aantreden, gaat zijn ticket (groepsfase Europa League) naar Standard, dat derde werd. De winnaar van Antwerp vs. Naast Bölöni is het de vraag wat er met sommige spelers van Antwerp zal gebeuren. Jelle Van Damme verlengt in principe, maar doet ook Dieumerci Mbokani dat? Wordt de optie op Omar Govea gelicht? En blijft Sinan Bolat? De 30-jarige doelman staat al een tijdje op de radar van Turkse topclubs, maar er is ook interesse vanuit Spanje. Eersteklas­sers Leganes, afgelopen seizoen dertiende, en Real Valladolid, de nummer 16, zijn op zoek naar een nieuwe eerste doelman en staan in de rij voor Bolat. Op een bod is het nog wachten, maar de vraag is dus: speelt hij zondag zijn laatste match voor de Great Old? “Vertrekken is geen absolute must, want ik ben hier graag”, zegt Bolat. “Maar als er iets komt waar de club en ikzelf beter van worden, wil ik die stap zetten.” Charleroi speelt dan de derde voorronde. Wint Antwerp, dan mag AA Gent (als vijfde in Play-off 1) nog naar de tweede voorronde. Want Charleroi, dan mag verliezer Antwerp alsnog naar de tweede voorronde en heeft AA Gent niks. Mag KV wél Europees spelen, dan mag enkel de winnaar van zondag naar de tweede voorronde en heeft de verliezer niks.(dvd)

 ?? FOTO BELGA ?? Sportief adviseur Sven Jaecques over de toekomst van Laszlo Bölöni: “Er is geen enkele reden om iets te veranderen. Tenzij Laszlo dat zelf aangeeft.”
FOTO BELGA Sportief adviseur Sven Jaecques over de toekomst van Laszlo Bölöni: “Er is geen enkele reden om iets te veranderen. Tenzij Laszlo dat zelf aangeeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium