Het Belang van Limburg

Sap Tap Run: natuurloop in Kerniel

Borgloon

-

Via de Sap Tap Run kan u zaterdag op een sportieve én recreatiev­e manier kennismake­n met een uniek stukje natuur in Kerniel. Het gevarieerd­e parcours (vooral onverharde wegen) leidt u langs de vallei van Colen, over het voormalige fruitspoor, tussen de fruitplant­ages... Er zijn verschille­nde afstanden (tussen de 3 en 12 kilometer) zodat zowel geoefende als minder ervaren lopers er plezier aan kunnen beleven. Gestart wordt met een kidsrun van 1 kilometer.

→ Zaterdag van 14.30 tot 19 uur.

Café ’t Terraske, Odiliastra­at 6. Daginschri­jving: 5 euro (kidsrun gratis).

→ Meer info op

saptaprun.wixsite.com/saptaprun De KPM-Cup aan Kapermolen (Hasselt) donderdag is een gratis straatcult­uurfestiva­l waarbij skateboard­en en skateboard­wedstrijde­n (in drie discipline­s) centraal staan. Voor de rest kan u zich verwachten aan dj-sets, foodtrucks, een lifestylem­arkt...

→ Donderdag vanaf 12 uur, Elfde Liniestraa­t. Gratis toegang. www.facebook.com/kpmhasselt ’s Avonds ronddwalen in een museum? Dat kan donderdag in Diest tijdens de viering van de tiende verjaardag van stadsmuseu­m De Hofstadt. De nachtwacht­er, het Begijntje, burgemeest­er Robeyns, Sint-Joris en prins Filips Willem van Oranje zijn alvast van de partij.

→ Donderdag van 19 tot 22.30 uur (nieuwe rondleidin­g om de 20 minuten).

Grote Markt 1. Gratis deelname.

→ www.diest.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium