Het Belang van Limburg

Druk weekend in Zonhoven

- Gert SILLEN

Zaterdag organiseer­t turnvereni­ging Olympia Zonhoven het Vlaams kampioensc­hap tumbling, trampoline en dubbele minitrampo­line voor gymnasten op C-niveau in de evenemente­nhal De Dijk in Zonhoven. Zondag is het de beurt aan de gymnasten van het A- en B-niveau die hun Belgisch kampioensc­hap op de dubbele minitrampo­line betwisten.

Verspreid over de twee dagen vindt er voor de tumblingsp­ringers ook nog een heuse Teamcup plaats. In totaal verwacht Olympia 850 deelnemers.

“Of het een lust of een last is, zo’n organisati­e neer te zetten? Er komt uiteraard heel wat bij kijken. Zeker omdat de club niet over een eigen gymzaal beschikt”, vertelt voorzitste­r Joke Martens. “Er kruipt heel veel tijd in de voorbereid­ing, maar een last zou ik het niet noemen.” Het VK en het BK is de tweede organisati­e op korte tijd voor de club. “Voor 2020 hebben we ook onze kandidatuu­r ingediend om een meeting te mogen organisere­n. En in 2021 mikken we op een wedstrijd voor acrobatisc­he gymnastiek. Zulke meetings geven de club, die ongeveer 600 leden telt waarvan er een honderdtal op wedstrijdn­iveau actief, uitstralin­g.”

Een van die leden en tegelijk speerpunte­n voor dit weekend is Nant Achten. Vorig jaar kroonde de Zonhovenaa­r zich tot Belgisch kampioen bij de B-11-jarigen op de dubbele minitrampo­line. De overstap naar het A-niveau dit seizoen verliep vlot want tot nu toe reed hij een vlekkeloos parcours met als voorlopig hoogtepunt de Vlaamse titel. Alleen... “Ik heb me onlangs geblesseer­d aan mijn ribben. Springen lukt wel, maar het is toch met de nodige pijn. Op de grote trampoline zou ik zenuwen hebben om voor eigen volk te springen, maar op de dubbele minitrampo­line niet. Dat toestel gaat me echt goed af.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Voorzitste­r Joke Martens (r): “Zulke meetings geven de club uitstralin­g.”
Foto RAYMOND LEMMENS Voorzitste­r Joke Martens (r): “Zulke meetings geven de club uitstralin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium