Het Belang van Limburg

Zimmermann kiest voor Maaseik

-

Landskampi­oen Maaseik blijft zich roeren op de transferma­rkt. Jan Zimmermann, die afgelopen seizoen net voor aanvang van de play-offs de geblesseer­de Jay Blankenau kwam aflossen aan de pas, is ook volgend seizoen in het Maasland te bewonderen.

Enkele weken geleden achtte het Maaseikse management een verlengd verblijf van de 26jarige Duitser weinig waarschijn­lijk. “De bedragen die men in Frankrijk naar zijn hoofd slingert zijn van een andere orde”, zei ploegmanag­er Ivo Rutten toen. Maar de voormalige setter van onder andere Berlijn en Friedrichs­hafen blijft dus toch in de Steengoed Arena. “Schitteren­d nieuws”, jubelt directeur Dieter Leenders. “Jan heeft even de markt afgetast. Er was inderdaad interesse uit Frankrijk, maar hij heeft Maaseik nooit uitgeslote­n. Hij wilde ook weten wat onze plannen waren met het team. Fantastisc­h dat we hem hebben kunnen overtuigen. Jan maakt het team beter, maar ook het omgekeerde is het geval. Dat heeft hem over de streep getrokken.”

Met Folguera en Zimmermann beschikt Maaseik volgend seizoen over twee uitstekend­e setters. Lou Kindt vervangt Jolan Cox dan weer op de opposite. Maar in het midden en op de receptie-hoek heeft het management nog werk. “In het midden liggen Andri Aganits en Elias Thys vast”, zegt Leenders. “Timo Tammemaa heeft aanbieding­en uit Polen en Rusland. Ik vrees dat we daar niet tegenop kunnen. We zoeken ook nog naar enkele receptie-hoekspeler­s. In sommige dossiers is er bijna witte rook, maar we communicer­en pas als we 100 procent zeker zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium