Het Belang van Limburg

Kreasa Houthalen weer naar eerste nationale?

- Ivo KWANTEN

Kreasa Houthalen start als favoriet in de finale van de play-offs in tweede nationale. Zaterdag (20.15u) wordt in Izegem het eerste duel afgewerkt, de winnaar van een ‘best of three’ promoveert naar eerste nationale.

Ik heb 26 jaar handbal gespeeld. Het is tijd om mijn vrije tijd anders in te gaan vullen. Maar misschien keer ik ooit terug als trainer

Jelle KREEMERS

De tweede en de eventueel derde en beslissend­e wedstrijd worden in Houthalen afgewerkt. Voor Jelle Kreemers worden deze finales zijn (voorlopig) laatste kunststukj­es in het handbal.

“Ik heb inderdaad besloten om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Ik word volgende maand 34 jaar en heb 26 seizoenen onafgebrok­en aan handbal gedaan. Het wordt tijd om mijn vrije tijd anders te gaan invullen. Samen met mijn vriendin een huisje verbouwen bijvoorbee­ld. Maar je hebt me niet horen zeggen dat ik het handbal definitief vaarwel zeg. Misschien keer ik ooit wel terug als trainer.”

Kreemers beseft dat Houthalen favoriet is. “We hebben dit seizoen al vier keer tegen Izegem gespeeld en hebben geen punt laten liggen. Drie duels eindigden op een duidelijke zege, enkel in de laatste confrontat­ie in de play-offs bedroeg het verschil slechts twee doelpunten. Op het eerste zicht loopt het allemaal wat minder. Maar we hebben bewust wat gas teruggenom­en. Nadat we zeker waren van die finaleplaa­ts, werden de speelminut­en verdeeld. Jongens die rust nodig hadden, kregen die. De invallers - die in deze finale een belangrijk­e rol kunnen spelen - staan op scherp. De batterijen zijn opgeladen. Dat zal ook nodig zijn. Ook Izegem wil naar eerste nationale. Met Arne Schonkeren (Sasja) realiseerd­en ze alvast een eerste toptransfe­r. Soit, wij willen ons verblijf in tweede nationale beperkt zien tot één seizoen.”

 ?? FOTO SVDI ?? Neemt Jelle Kreemers straks afscheid met de promotie?
FOTO SVDI Neemt Jelle Kreemers straks afscheid met de promotie?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium