Het Belang van Limburg

“Al zes keer verloren”

Kan Visé-coach Douven Achilles Bocholt van de triple houden?

- Ivo KWANTEN

Korneel DOUVEN

Pakt Achilles Bocholt - net als in 2017 - de triple? Na de beker van België en de BeNeleague kan de ploeg van coach Lenders het seizoen afsluiten met de Belgische titel. Maar dan moet Bocholt in de play-offfinale wel voorbij Visé. “We stonden dit seizoen al zes keer tegenover elkaar en we slaagden er niet in om Bocholt ook maar één keer te kloppen. Maar dat stoort me niet. Zaterdag herbegint alles bij 0-0”, reageert Visé-coach Korneel Douven.

“Favoriet is Bocholt in ieder geval”, zegt Douven, die zowel speler als T2 was bij Bocholt. Geheimen heeft de tegenstand­er dus niet meer voor de Beringenaa­r. “Maar omgekeerd heeft Visé ook geen geheimen meer voor Bocholt”, aldus Douven. “Beide ploegen kennen mekaar door en door en zowel Bart Lenders als ik weten dat het resultaat bepaald zal worden door details. Mijn grootste zorg zijn de snelle spelhervat­tingen van de Limburgers. Maar of ze daarvan gebruik kunnen maken, bepalen we zelf. We kunnen ons geen technische fouten veroorlove­n, ons shotpercen­tage zal bijzonder hoog moeten liggen en de omschakeli­ng van aanval naar verdedigin­g zal snel moeten gebeuren. Van de eerste tot de laatste minuut is opperste concentrat­ie geboden. Is dat niet het geval, dan vangen we bot.”

Derde finale

Visé is aan zijn derde finale toe. Vorig seizoen verloren de Luikenaars de finale van de beker tegen Hasselt, dit seizoen moesten ze in de finale van de BeNeleague de duimen leggen voor Bocholt. Derde keer goede keer? “Prijzen pakken is belangrijk voor elke club, maar het is nu ook weer niet zo dat de toekomst van Visé afhangt van deze eerste Belgische titel. Belangrijk­er is dat we elk jaar beter worden. En dat doen we. Ook dit jaar hebben we stappen gezet. In ons derde seizoen in de BeNeleague haalden we de finale, we deden het Europees goed en nu staan we dus in de finale van de play-offs. Daar komt publiek op af, de Waalse media zijn gek van ons en dat trekt sponsors aan. En in 2019-2020 wordt het nog beter. Met Bartosz Kedziora (Bocholt) en Rudi Schenk (Lions) hebben we alvast twee toptransfe­rs gerealisee­rd en er wordt achter de schermen nog hard gewerkt. Ook de plannen om de accommodat­ie te verbeteren zijn concreet. Visé heeft alles om een echte topclub te worden.” Dat is Bocholt al. Zo pakte de ligaploeg (mannen) dit seizoen de titel en promotie naar tweede nationale, kroonden de vrouwen zich vorige week tot Belgisch kampioen en pakten de mannen de beker van België én de BeNeleague­trofee. Wordt daar straks de Belgische titel aan toegevoegd?

 ??  ??
 ?? FOTO JG ??
FOTO JG

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium