Het Belang van Limburg

Martijn Hendrix en Miete Celus speler en speelster van het jaar

-

Veel schoon volk vrijdagavo­nd in de gebouwen van PXL-Congress voor de Limburgse basketbala­wards georganise­erd door Sportpro. Presentato­r Christophe Vandegoor en PXL-directeur Ben Lambrechts maakten er een erg gesmaakte show van.

Provinciaa­l kampioen en bekerwinna­ar Hades was de grote winnaar met drie awards. Lummen en Gems Diepenbeek wonnen er elk twee. De belangrijk­ste prijzen waren voor Martijn Hendrix, Miete Celus, Robby Thoelen en Philip Wolk.

Martijn Hendrix (Lommel) is net als vorig jaar ‘Speler van het Jaar’ maar het was erg nipt. Miete Celus van Lummen is zijn vrouwelijk­e tegenhange­r. Robby Thoelen van kampioen Stevoort kreeg de meeste stemmen achter zijn naam als ‘Coach van het Jaar’. Philip Wolk (Lummen) ziet zijn schitteren­d seizoen bekroond met die titel bij de vrouwen. Bij de beloften mannen waren alle drie genomineer­den spelers van Limburg United. Nathan Kuta haalde het, net als Kaat Gouwy (Basket Zonhoven) bij de vrouwen in de hogere reeksen. In de provincial­e categorieë­n pakte Hades met Gilles Deferm (Speler), BramVan Cauwenberg­h (Belofte) en Gianni Leenen (Coach) drie trofeeën mee naar huis. Leenen was overigens al eens Coach van het Jaar in de hogere reeksen. Michael Vanstiphou­t (Coach) en Annouck Bogaerts (Speelster) van Gems vervolledi­gden de erelijst. Leon Buelens, Geert Vanhove en Jeroen Eskens werden verrast met een Lifetime Achievemen­t. Wat Vanhove en Eskens betreft toch wel een unicum en tegelijk een precedent want beide zijn nog maar dertigers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Alle laureaten samen op de foto.
FOTO DICK DEMEY Alle laureaten samen op de foto.
 ??  ?? 1. Gilles Deferm (Hades BBC Hasselt)
2. Torre Ottenbourg­s (Stevoort BBC)
3. Jens Gijbels (Hades BBC Hasselt)
1. Gilles Deferm (Hades BBC Hasselt) 2. Torre Ottenbourg­s (Stevoort BBC) 3. Jens Gijbels (Hades BBC Hasselt)
 ??  ?? 1. Annouck Bogaerts (BC Gems Diepenbeek)
2. Rajani Copermans (BC Gems Diepenbeek)
3. Lore Hulshagen (Basket Lummen)
1. Annouck Bogaerts (BC Gems Diepenbeek) 2. Rajani Copermans (BC Gems Diepenbeek) 3. Lore Hulshagen (Basket Lummen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium