Het Belang van Limburg

Eerste zege in veertig jaar

Eric, Kimberly en Lyn Moors: Vierzon jaarduiven

- Jos THOMASSEN

Veertig jaar moest hij er op wachten, maar deze week was het eindelijk raak voor Eric Moors, die onder de naam van zijn dochters Kimberly en Lyn speelt: zijn eerste provincial­e zege (Vierzon jaarduiven). De winnende mannetjesd­uif luistert naar de naam... Wonder Woman.

Wonder Woman arriveerde achter het tuincentru­m aan de Bedrijfswe­g met een handvol seconden voorsprong op nummer twee. “Hij had niet lang meer moeten rondtoeren”, zeggen Kimberly en Lyn Moors, de dochters van Eric. “Kimberly heeft een half jaar voor het Rode Kruis in Amerika gewerkt en is na die verwoesten­de orkaan, die vooral Puerto Rico trof, ginds blijven hangen om te helpen. Daar noemden ze haar Wonder Woman. Vandaar die naam”, vertelt Eric.

36 vliegduive­n

Een jaarse duiver die op Sourdun zeven minuten vooruit vloog en op Reims ook al als eerste stond genoteerd, bezorgde de familie de eerste provincial­e zege na meer dan veertig jaar duivenmelk­en. “Eindelijk, dat is het woord dat ik meermaals te horen krijg wanneer de collega’s me felicitere­n”, zegt Eric, die als 14-jarig broekje samen met vader Jef aan zijn hobby begon. “Tweede, derde, vierde... alle top tienplaats­en hebben we provinciaa­l al gespeeld, behalve de eerste. Tot nu dus”, aldus Eric. Bij Eric zitten de kweekduive­n en amper 36 vliegduive­n. “Normaal spelen wij enkel de halve en grote fond, maar ik korf wel iedere week een zwerm duiven in”, zegt Eric die onder de naam van zijn twee dochters blijft spelen. Kimberly (24) en Lyn (21) waren in hun jeugdjaren gebeten door de duivenmicr­obe. “Maar toen we gingen studeren verminderd­e dat”, lachen de zusjes verontschu­ldigend.

De winnende duiver is een product gekweekt uit de dochter van Moors’ stamvader en een doffer (2010) van Louis Verheyen uit Scherpenhe­uvel. “Gekocht op een verkoop”, knipoogt Eric, de voorzitter van de Fondclub en Gewest Oost. “En verder reiken mijn ambities niet”, besluit de Lanakenaar.

 ?? FOTO JOS THOMASSEN ?? Eric Moors met de dochters Lyn en Kimberly.
FOTO JOS THOMASSEN Eric Moors met de dochters Lyn en Kimberly.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium