Het Belang van Limburg

Hasseltse acrobate scoort contract als influencer bij Adidas

- Nele ACHTEN

- Op Instagram maakt Jenthe Van Houdt steeds meer furore met haar acrobatisc­he foto’s op bekende locaties. Dat is ook Adidas niet ontgaan. Het sportmerk bood de Hasseltse prompt een contract aan. Sinds ze drie is, doet Jenthe Van Houdt (23) aan turnen en dansen. Met succes. De Hasseltse werd maar liefst vier keer Europees kampioen acrobatisc­h dansen. “Ik heb daar bijna twintig jaar lang voor geleefd”, vertelt ze. Twee jaar geleden was het genoeg geweest, de combinatie met werken was niet houdbaar. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus ging Van Houdt op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze op Instagram, waar ze haar twintig jaar ervaring nu gebruikt om haar volgers te betoveren. Zoals haar bio ‘Fit & Flexible’ al doet vermoeden, is dat niet met simpele foto’s. Of het nu op de Vespa tussen de Haspengouw­se bloesems, op de Hasseltse Grote Markt of in de Japanse Tuin is, overal haalt Van Houdt de acrobate in zichzelf naar boven. Fotograaf van dienst is haar vriend Kjell.

Buffet

Gevraagd naar het meest memorabele decor voor haar foto’s, moet Van Houdt toch even nadenken. Om dan uit te komen bij een toch ietwat alledaagse plek: “Onlangs hebben we op de hogeschool PXL een reeks foto’s gemaakt. Zowel mijn vriend als ik hebben daar gestudeerd en nu stonden we daar onze moves te doen tussen al die studenten. Op een gegeven moment deed ik handstand op de tafel van het buffet. Als het misging, zou ik ofwel keihard op de grond vallen, ofwel in het eten. Veel adrenaline dus, maar dat vind ik net zo plezant.” Wie handstand wil doen op een buffet of zich in rare bochten wil wringen in de koffer van een auto, moet daar uiteraard voor trainen. “Elke dag zijn Kjell en ik daarmee bezig. Dan leggen we de matras in de living en beginnen we te oefenen.” Al kruipt er ook veel tijd in het selecteren van de locatie. “Eens we ter plaatse zijn, is het meestal snel gebeurd. De eerste foto is vaak de beste.”

Extraatje

Al dat oefenen heeft nu ook een contract bij sportgigan­t Adidas opgeleverd. “Vijf jaar lang zal ik voor hen influencer zijn op Instagram. Ik zal met andere woorden reclame maken voor hun producten.”

Heel wat mensen kunnen tegenwoord­ig leven van hun Instagrama­ctiviteite­n, maar zo ver is het nog niet voor Van Houdt. “Ik moet wel blijven werken, ik kan hier niet van leven. Dat is ook mijn bedoeling niet. Het is een leuk extraatje, maar ook niet meer.”

 ?? FOTO INSTAGRAM JENTHE VAN HOUDT ?? Op Instagram gebruikt de Hasseltse Jenthe Van Houdt haar twintig jaar ervaring om haar volgers te betoveren.
FOTO INSTAGRAM JENTHE VAN HOUDT Op Instagram gebruikt de Hasseltse Jenthe Van Houdt haar twintig jaar ervaring om haar volgers te betoveren.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S INSTAGRAM JENTHE VAN HOUDT ?? Of het nu op de Vespa tussen de Haspengouw­se bloesems, op de Hasseltse Grote Markt of in de Japanse Tuin is, overal haalt Van Houdt de acrobate in zichzelf naar boven.
FOTO'S INSTAGRAM JENTHE VAN HOUDT Of het nu op de Vespa tussen de Haspengouw­se bloesems, op de Hasseltse Grote Markt of in de Japanse Tuin is, overal haalt Van Houdt de acrobate in zichzelf naar boven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium